(VIDEO) JAKO NEVREME U HRVATSKOJ: U Zagrebu kao da je pao mrak, kiša pljušti i grmi
Foto: Printscreen 24.hr

Grmi, seva i pljušti

(VIDEO) JAKO NEVREME U HRVATSKOJ: U Zagrebu kao da je pao mrak, kiša pljušti i grmi

Planeta -
Ciklon Melisa je, posle hrvatskog primorja, zahvatila i Zagreb, gde pada jaka kiša praćena snažnom grmljavinom; gradu preti saobraćajni kolaps

ZAGREB - Jako nevreme koje je zahvatilo Hrvatsku, uglavnom primorje, ne prestaje ni danas i ciklon se sa područja Kvarnera sa obilnom kišom grmljavinom i "pijavicama" premešta prema unutrašnjosti i jugu zemlje.

Ciklon Melisa zahvatio je i Zagreb, tamo pada jak pljusak praćen snažnom grmljavinom. Vatrogasci kažu da imaju pune ruke posla i da ih zovu ih sa svih strana grada, piše Večernji.hr.

Zagreb po podne, Foto Printscreen 24sata.hr
Zagreb po podne, Foto Printscreen 24sata.hr

Nebo nad Zagrebom se u jednom trenutku zamračilo kao da je veče, sevaju munje i odjekuje žestoka grmljavina.

Jaki udari vjetra i kiša koja sve jače pada na širem zagrebačkom području izazivaju probleme u saobraćaju. Tramvajske linije 2 i 3 prve su skratile svoj etrase zbog oštećenja kontaktne mreže, a gradu preti saobraćajni kolaps, javlja Jutarnji.hr.

Nevreme nad Zagrebom, Foto Printscreen 24.sata.h4

Melisa stiže sa Jadrana - na ostrvima na severu palo je preko 50 litara kiše po kvadratnom metru. Za 24 sata na Silbi je palo 217,5 litara kiše, a na Istu čak 294 litre, što je rekordna količina padavina u jednom danu za to područje u julu.

Na Zadarskom području grmljavinsko nevreme, praćeno jakom kišom i olujnim jugom, "spojilo" je nebo sa zemljom, gradske ulice i trgovi za svega nekoliko minuta pretvorili su se u vodopade i jezera, piše Antena Zadar. Neke ulice su potpuno poplavljene, a vatrogasci imaju pune ruke posla u ispumpavanju vode iz poplavljenih prostorija, posebno na zadarskim ostrvima, a najgore je na Viru, Pagu...

http://www.youtube.com/watch?v=c-2yECbEsOg

Jutros je Jadrolinijin brod "Prizna" u Pašmanskom kanalu spasio brodić pod slovenačkom zastavom, koji je nekontrolirano plutao nošen olujnim vetrom, i uspešno je odvezen u luku Biograd.

Obilne padavine ali i nevreme u Hrvatskoj danas očekuju i u Dalmaciji, javlja Crometeo, i podseća da je Državni Hidro-meteorološki zavod izdao visok stepen upozorenja za celu zemlje. Za deo zemlje, Riječko i Dubrovačko područje, proglašen je crveni, najveći stepen upozorenja na ekstremne vremenske prilike, gde se očekuju grmljavinska nevremena i velike količine padavina, kao i jak vetar.

http://www.youtube.com/watch?v=vREWOAyqEPU#t=93

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track