(FOTO) Pogledajte kako su ruski vojnici nepažnjom odali Putinovu tajnu!
Foto: Instagram

Otrkili više nego što su hteli

(FOTO) Pogledajte kako su ruski vojnici nepažnjom odali Putinovu tajnu!

Planeta -
Nekoliko ruskih vojnika objavilo je na društvenim mrežama fotografije, ne sluteći kakve posledice će izazvati

Rusija je nekoliko puta demantovala navode da su njihove vojne snage raspoređene na području Ukrajine, ali najnovije fotografije na Instagramu možda govore drugačije, prenosi Biznis Insajder.

Naime, ruski vojnik Aleksandar Sotkin objavio je niz fotografija iz baze, ali je lokacija na istoku Ukrajine, tačnije u pitanju su sela Krasna Taliča i Krasni Derklu, koja su inače pod kontrolom proruskih snaga.

Foto: Imgur
Foto: Imgur

Uz pomoć GPS-a, koji obeleževa njegovu lokaciju na telefonu je otkriveno gde se on nalazi. Sotkin je i u jednom postu napisao kako rade na Buk raketi, za koju se inače pretpostavlja da je korišćena za obaranje malezijskog aviona.

Iako su u pitanju "početničke greške", u američkoj vojsci postoji posebna obuka vojnika na kojoj im se objašnjava potencijalna opasnost od otkrivanja poverljivih podataka na društvenim mrežama.

On nije jedini vojnik koji je napravio propust takvog tipa. Sličnu stvar je uradio i Vladislav Grigoriev, koji je napisao da su gađali Ukrajinu celu noć i ostavio fotografiju kao dokaz. Kasnije je ispričao kako mu je profil hakovan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track