LIKVIDIRAN MARKO MITIĆ: Kolumbijski kartel ga ubio dan posle traženja otkupa!

Pronađen leš u Peruu

LIKVIDIRAN MARKO MITIĆ: Kolumbijski kartel ga ubio dan posle traženja otkupa!

Planeta -
On je likvidiran jednim hicem u čelo, a sumnja se da ga je ubio kolumbijski narko-klan jer je Mitić policiji ispričao detalje i ukazao na vezu trgovine drogom i tog kartela

LIMA - Leš srpskog biznismena Marka Mitića (30), koji je otet 15. aprila ove godine u Peruu, pronađen je u naselju Avgust 12, u okrugu San Martin de Pores. On je likvidiran jednim hicem u čelo, a sumnja se da ga je ubio kolumbijski narko-klan jer je Mitić policiji ispričao detalje i ukazao na vezu trgovine drogom i tog kartela.

"Istraga je pokazala da je Mitić ubijen dan nakon njegove otmice. Takođe, telo je pronađeno, ali nije bilo mogućnosti da se identifikuje i bio je zaveden kao NN lice. Tek sada je urađena uspešna identifikacija i može se reći da se radi o pokojnom Mitiću", navode tamšnji mediji.

Inače, Marko je pod lažnim imenom Antonio Vargas odležao u Limi kaznu od tri godine za krijumčarenje droge, a po izlasku iz zatvora promenio je ime u Alberto Alanija Zevalos. Neposredno po izlasku je otet, a sumnja se da je to učinio kartel koji je verovao da je Mitić odao podatke o umešanosti u trgovinu drogom.

"Pretpostavlja se da su od porodice Mitić, sestre i njegovog brata, tražili otkup od milion dolara kako bi zapravo prikrili pravi motiv otmice. Sumnju u to potkrepljuje i činjenica da su oni porodici Mitić poslali video-snimak pretučenog Marka i otmičara koji mu drže pištolj uperen u glavu, a samo dan nakon toga, njega su ubili. Praktično, novac ne bi mogao ni da stigne iz Srbije", navodi peruanska štampa.

Podsetimo, zbog umešanosti u otmicu srpskog biznismena Marka Mitića, peruanska policija je uhapsila Kolumbijce Hozea Sančeza Velaskeza (29) i Karlosa Dijaza Minaija (40). Policija je prateći uhapšenu dvojicu Kolumbijaca pokušala da dođe do mesta gde Mitića drže zatočenog, kao i da locira glavnoosumnjičenog za kidnapovanje, takođe Kolumbijca, ali joj to nije pošlo za rukom.

(Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track