OŠTEĆENI: Snimci iz crne kutije Er Alžira neupotrebljivi!
Foto: Fonet/AP

Ništa od podataka

OŠTEĆENI: Snimci iz crne kutije Er Alžira neupotrebljivi!

Planeta -
Francuski zvaničnici su ranije saopštili da su verovatni uzrok pada aviona loši vremenski uslovi, ali ne isključuju mogućnost terorističkog napada

PARIZ - Istražitelji koji rade na utvrđivanju uzroka pada aviona "Er Alžira", koji se srušio 24. jula na severu Malija sa 118 putnika i članova posade, saopštili su danas da nisu uspeli da očitaju snimke iz crne kutije.

"Snimci su malo oštećeni. Nismo mogli da ih skinemo. Nažalost, snimci su zasad neupotrebljivi", izjavio je čelnik francuske Agencije za bezbednost u saobraćaju (BEA) Remi Žuti, prenela agencija AFP.

Francuski zvaničnici su ranije saopštili da su verovatni uzrok pada aviona loši vremenski uslovi, ali ne isključuju mogućnost terorističkog napada. Crna kutija je pronađena dan posle nesreće, na mestu pada aviona u regionu Gosi, blizu granice sa Burkinom Faso.

Među putnicima je bio 51 Francuz, 27 državljana Burkine Faso, najmanje 20 Libanaca, sedam Alžiraca, kao i državljani Kanade, Ukrajine i Luksemburga, a svih šest članova posade bili su Španci, prenosi AFP, pozivajući se na navode alžirskog radija i španskog udruženja pilota.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track