PRAZNA BELA KUĆA: Obamini pokupili ljubimce i otputovali na odmor u Martas Vinjard
Foto: Reuters

Na letovanju

PRAZNA BELA KUĆA: Obamini pokupili ljubimce i otputovali na odmor u Martas Vinjard

Planeta -
Otkako je predsednik SAD, Obama je u Martas Vinjardu provodio makar deo letnjeg odmora; izuzetak je 2012. godina, kada se kandidovao za drugi mandat

Predsednik SAD Barak Obama otputovao je juče sa porodicom na ostrvo Martas Vinjard, gde će provesti dvonedeljni letnji odmor.

Obama je otišao na odmor dan pošto je odobrio bombardovanje severa Iraka, pošto su pripadnici ekstremističke islamske organizacije ISIL osvojili značajan deo iračke teritorije, uključujući najveću branu u Iraku, i naterali manjnske verske zajednice, pre svega hrišćane Jazide, u masovni egzodus.

I kućni ljubimci su zaslužili odmor: Pas Bo, Foto AP

Na odmor je pošao sa suprugom Mišel, ćerkom Malijom i kućnim ljubimcima, Boom i Sanijem

Po dolasku na ekskluzivno ostrvo u Masačusetsu, Obama je u kući proveo samo pola sata, a zatim se zaputio na partiju golfa.

Otkako je predsednik SAD, Obama je u Martas Vinjardu provodio makar deo letnjeg odmora; izuzetak je 2012. godina, kada se kandidovao za drugi mandat.

Obama će ipak prekinuti odmor na dva dana da bi se vratio u Vašington, javlja AP. Njegovi savetnici nisu hteli da detaljišu, samo su rekli da predsednik želi lično da održi neke sastanke u Beloj kući.

Barak Obama je otišao da igra golf čim je stigao, Foto AP
Barak Obama je otišao da igra golf čim je stigao, Foto AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track