NETANIJAHU: Nema pregovora dok Hamas ne prestane da raketira Izrael
Foto: Reuters

Prvo mir

NETANIJAHU: Nema pregovora dok Hamas ne prestane da raketira Izrael

Planeta -
Izraelski zvaničnici kažu da razmišljaju o širokoj kopnenoj operaciji radi svrgavanja palestinske terorističke organizacije Hamas u Pojasu Gaze

TEL AVIV - Premijer Izraela Benjamin Netanijahu izjavio je da Izrael neće učestvovati u indirektnim pregovorima s Hamasom o prekidu vatre, kojima posreduje Egipat, sve dok se nastavljaju palestinski raketni napadi iz Pojasa Gaze.

"Izrael neće pregvorati pod vatrom", istakao je Netanijahu pred sednicu vlade u Tel Avivu. "Operacija će se nastaviti dok se naš cilj - obnova zatišja za duži period - ne postigne. Rekao sam na pocetku i tokom operacije - za to će biti potrebno vreme, potrebna je čvrstina," objasnio je on.

Pregovori u Kairu, čiji je cilj da se postigne novo primirje u Gazi, našli su se u opasnosti s obzirom na to da obe strane upozoravaju jedna drugu da ih neće nastaviti.

Od početka izraelske antiterorističke akcije "Zaštitna ivica" 8. jula, poginulo je više od 1.900 Palestinaca, većinom civila, navode UN. Na izraelskoj strani poginulo je 67 ljudi, mahom vojnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track