STIŽE POMOĆ: Prvi kamioni ruskog konvoja konačno na granici s Ukrajinom!
Foto: Reuters

Na granici

STIŽE POMOĆ: Prvi kamioni ruskog konvoja konačno na granici s Ukrajinom!

Planeta -
Još se ne zna kada će konvoj preći granicu, kamioni su još na ruskoj teritoriji na graničnom prelazu između Rusije i Donjecke oblasti

DONJECK - Prvi kamioni KAMAZ 16 iz ruskog konvoja humanitarne pomoći za jugoistočnu Ukrajinu stigli su na granični prelaz između Rusije i regiona Donjecka, javllja Itar-Tass s lica mesta.

Konvoj se i dalje nalazi na ruskoj teritoriji i nema informacije kada bi mogao preći granicu. Carina neće kontrolisati kamiona na njihovoj sadašnjoj lokaciji, a to je lokalna autobuska kompanija, izjavio je presdstavnik prevoznika koji organizuje transport humanitarne pomoći.

Vozači kamiona su zaključali kamione i otišli da se odmore.

Predstavnici Međunarodnog komiteta Crvenog krsta će pratiti konvoj.

U konvoju se nalazi oko 270 kamiona KAMAZ sa hranom, hranom za bebe, vodom, lekovima i agregatima. Ukupna težina je 1.856, 3 tone.

Pre nego što su kamioni krenuli ka granici predstavnici Crvenog krsta su nasumično pregledali kamione. Graničari i carinici na rusko-ukrajinskoj granici su se dogovorili da prekontrolišu prvu grupu kamiona iz ruskog konvoja, saopštio je danas Crveni krst koji treba da prati kamione, navodi Rojters. Crveni krst je, takođe, kazao da čeka da dobije bezbednosne garancije od sukobljenih strana u istočnoj Ukrajini da bi konvoj mogao nastaviti put.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track