Najnovije vesti

DVA DANA SEJALI VIRUS: Pronađeni zaraženi ebolom koji su pobegli iz karantina
Foto: AP

Kraj drame

DVA DANA SEJALI VIRUS: Pronađeni zaraženi ebolom koji su pobegli iz karantina

Planeta
Trojica inficiranih afričkih lekara, koji su primili eksperimentalni lek ZMAPP, pokazuju znakove značajnog poboljšanja, saopštile vlasti Liberije

MONROVIJA - Liberija je pronašla svih 17 osumnjičenih pacijenata obolelih od ebole koji su pobegli iz karantina u Monroviji tokom vikenda i prebacili su ih na drugu kliniku, saopštio je danas ministar informisanja Luis Braun.

"Drago nam je da možemo da potvrdimo da je svih 17 pojedinaca pronađeno i da su sada prebačeni u JFK specijalistički centar", rekao je Braun, prenosi Rojters.

Trojica inficiranih afričkih lekara, koji su primili eksperimentalni lek "Zmapp" pokazuju znakove "značajnog poboljšanja", rekao je Braun.

Naoružani napadači napali su pre dva dana karantin za obolele od ebole u Monroviji, tvrdeći da u Liberiji "nema ebole", a 17 pacijenata je pobeglo zbog napada. Napadači su bili pretežno mlađi ljudi naoružani palicama, koji su provalili u karantin napravljen u zgradi jedne srednje škole u predgracju Monrovije.

Prema danas objavljenim podacima Svetske zdravstvene organizacije, virus ebole izazvao je smrt 84 osobe za samo tri dana prošle sedmice, čime je ukupan broj žrtava smrtonosne bolesti dostigao 1.229.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...