Najnovije vesti

POBUNA U ZATVORU: Trojici zatvorenika odrubljene glave!
Foto: Tanjug

Tragedija u Brazilu

POBUNA U ZATVORU: Trojici zatvorenika odrubljene glave!

Planeta
20:32h
Zatvorenici u kazneno-popravnoj ustanovi u gradu Kaskavel uzeli su za taoce najmanje dva policajca i nekoliko drugih zatvorenika

SAO PAULO - U pobuni u zatvoru na jugu Brazila trojici zatvorenika su odrubljene glave, dok je još najmanje petoro ljudi povređeno, saopštile su danas brazilske vlasti.

Zatvorenici u kazneno-popravnoj ustanovi u gradu Kaskavel uzeli su za taoce najmanje dva policajca i nekoliko drugih zatvorenika, izjavio je policijski kapetan Rikardo Pinto, dodajući da pregovori o puštanju talaca već traju više od 12 sati, prenela je agencija AP.

Pobunjeni zatvorenici su zapalili neke predmete unutar zatvora i pomoću metalnih šipki uzrokovali materijalnu štetu u ustanovi u kojoj je u trenutku pobune boravilo više od 1.000 zatvorenika.

Pobuna je započela juče ujutro, kad je tokom doručka zarobljen jedan od čuvara, rekao je Pinto, dodajući da se više desetina zatvorenika popelo na krov zgrade, gde su razvili transparent sa inicijalima PČ, koji označavaju kriminalnu bandu formiranu u tom zatvoru tokom devedesetih.

Advokat koji zastupa sindikat zatvorskih čuvara Žairo Fereira je rekao da su se zatvorenici pobunili zbog loših uslova u zatvoru i da zahtevaju bolju hranu i medicinsku negu.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...