PODIGNUTE OPTUŽNICE: Šefovi politike u Osijeku organizovali orgije i švercovali cigarete
Foto: Zorana Jevtić

Sodoma i Gomora

PODIGNUTE OPTUŽNICE: Šefovi politike u Osijeku organizovali orgije i švercovali cigarete

Planeta -
Na optuženičkoj klupi su načelnik vukovarsko-remske Policijske uprave i njegov zamenik, kao i još 11 njihovih podređenih

OSIJEK - Posle sprovedene istrage, Uskok je pred osječkim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv bivših čelnika vukovarsko-sremske Policijske uprave i još 11 osoba.

Optužnica je podignuta protiv načelnika Blaža Topalovića, njegovog zamenika Mate Kirchbauera i još 11 njihovih saradnika zbog krivičnih dela trgovanja uticajem, zlopotrebe službenog položaja i ovlašćenja, davanje mita, podsticanja na zloupotrebu položaja i ovlašćenja i podsticanja na trgovanje uticajem, izvestio je Uskok, piše Jutarnji.hr.

Skandal u toj policijskoj upravi je nezabeležen u Hrvatskoj; prvi put su dvoca čelnika neke policijske uprave uhapšena. A pošto je to osetljiva policijska uprava sa stanovišta bezbednosti - graniči se sa čak dve države, Srbijom i Bosnom i Hercegovinom - cela priča je još dramatičnija. Zna se da preko graničnih prelaza država vode krijumčarski putevi ne samo u trgovini drogom i cigaretama, već i ljudima, pa je veoma važno ko je na na čelu te važne policijske uprave.

"Bilo je tu svačega", ispričao je Jutarnjem izvor blizak Policijskoj upravi najistočnije hrvatske županije, "od šverca cigareta iz Srbije, prodavanja poverljivih informacija, preko kriminalnih poslova s hrastovim i jasenovim trupcima, pa sve do razuzdanih zabava, u režiji ljudi iz policije, u jednoj kući u Srijemskim Lazama u blizini Vinkovaca."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track