IZVINITE, GREŠKA: Španska policija upala na jahtu kralja Maroka i tražila mu ličnu kartu!
Foto: Reuters

Verovali ili ne

IZVINITE, GREŠKA: Španska policija upala na jahtu kralja Maroka i tražila mu ličnu kartu!

Planeta -
Mohamed VI bio je van sebe od besa što mu je gomila policajaca upala na jahtu i počela da je pretražuje, pa je viknuo na njih: "Znate li vi ko sam ja?", na šta su ovi jednoglasno dreknuli: "Ne!" Ubrzo su saznali...

MADRID - Španija je morala naširoko i nadugačko da se izvinjava marokanskom kralju Mohamedu VI jer su na njegovu luskuznu jahtu upali španski policajci i počeli da je pretražuju u potrazi za drogom, a od kralja lično su tražili da se legitimiše!

Monarh i njegova pratnja uživali su 7. avgusta u plovidbi u španskim vodama kraji severnoafričke enklave Seute kad im je neočekivano prišao brod španske obalske straže, piše španski El Mundo, prenosi britanski Telegraf. Pripadnici snaga reda raspršili su se po jahti tražeći drogu i belo roblje, a od kralja lično, razume se i od njegove pratnje, zahtevali su da se identifikuju.

Mohamed VI bio je van sebe od besa i viknuo je na policajce: "Znate li vi ko sam ja?", na šta su ovi jednoglasno dreknuli: "Ne!"

Kad je skinuo kapu i naočare za sunce, prepoznali su ga, izvinili se i otišli svojim putem.

Uzalud je šef obalske straže Seute lično otplovio do kraljevske jahte i skrušeno se izvinjavao kralju Mohamedu što je iskrenije i dublje mogao; iznervirani monarh telefonirao je novopečenom kralju Španije Felipeu i rekao mu već šta se u takvim prilikama kaže, a sa kraljevskog dvora u Rabatu poslata je zvanična protestna nova Ministarstvu spoljnih poslova Španije.

Marokanski kralj je posle rekao da on dobro zna da policajci samo rade svoj posao, ali upozorio je da prema njemu nisu pokazali nimalo poštovanja dok ga nisu prepoznali.

Na dvoru u Madridu tvrde da ovaj događaj nije poremetio lične odnose Felipea i Mohameda, koji su i dalje "'vrlo dobri" - jedno od prvih Felipeovih zvaničnih putovanja posle preuzimanja trona bilo je baš u Maroko.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track