OPROŠTAJNO PISMO BAKE RASPLAKALO SVET: Oduzeću sebi život danas oko podneva, vreme je!
Foto: Reuters

Tužno

OPROŠTAJNO PISMO BAKE RASPLAKALO SVET: Oduzeću sebi život danas oko podneva, vreme je!

Planeta -
Posle 60 godina braka sa Džonatanom, odlučila je da se rastane od njega. Obolela je od demencije i poslednjom snagom svesti ostavila dirljivo pismo

Džilijan Benet (85) sa Novog Zelanda donela je srceparajuću odluku da oduzme sebi život jer nije više imala snage da se nosi sa bolešću.

Posle 60 godina braka sa Džonatanom, odlučila je da se rastane od njega. Obolela je od demencije i poslednjom snagom svesti ostavila dirljivo pismo.

“Oduzeću sebi život danas oko podneva. Vreme je. Demencija uzima svoj danak i skoro sam izgubila sebe. Džonatan, najispravniji i najpametniji čovek biće uz mene kao svedok. Razumite da se ne odričem ničega osim beskrajnog broja godina tokom kojih bih bila biljka koja jede novac svoje zemlje, a nema pojma ko je”, rekla je baka koja je izdahnula u porodičnom domu, gledajući u jedno od svojih omiljenih mesta.

“Znam dok pišem ove reči da za šest, devet, ili 12 meseci mene više ne bi bilo. Šta učiniti sa mojim telom? Bila bih fizički živa, ali mene u njemu više ne bi bilo. Danas ću otići veselo i mirno u tu dobru noć. Džonatan, hrabri, verni, iskreni je tu da bude uz mene. Više mi i ne treba”, završila je oproštajnu poruku Džilijan.

Baka je iza sebe ostavila muža, dvoje dece, šestoro unučadi i dva praunučeta. Posle samoubistva, muž je pozvao doktora i policiju, a njeno pismo je pokrenulo debatu o pravu na “dostojanstven odlazak” odnosno pravu na asistiranje u samoubistvu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track