(VIDEO) VEĆA PUŠKA OD NJIH: Ovako ISIL uči decu da ubijaju i seku glave!
Foto: Isis, Deca, Printskrin

Kamp za obuku

(VIDEO) VEĆA PUŠKA OD NJIH: Ovako ISIL uči decu da ubijaju i seku glave!

Planeta -
Jedan mladić nije postio za tokom Ramazana, pa smo gledali kako ga razapinju. Tako su ga ostavili tri dana. Videli smo i ženu koja je bila kamenovana zbog preljube, priča Muhamed (13) dečak kog je otac teškom mukom izvukao iz kampa i odveo u Tursku
1 / 5 Foto: Isis, Deca, Printskrin

Islamistička organizacija ISIS sada se fokusira na regrutovanje novih članova, i to posebno dece, a na internet postavljaju snimke dečaka koji pucaju iz automatskih pušaka.

Edukovanje mladih kadrova i širenje ideologije među njima jedan je od osnovnih ciljeva kojima teži ova ekstremistička mreža, koja se širi iz Sirije u Irak.

Jedan dečak (13), koji je govorio pod uslovom da ostane anoniman, objasnio je kako je pobegao u Tursku nakon što je bio izabran za ISIS-ov kamp za mlade teroriste.

“Moji drugovi i ja smo imali časove u džamiji. Oni su nas učili da bi trebalo da se borimo za džihad, sa Islamskom državom. Ja sam hteo da idem, ali mi otac nije dao”, rekao je dečak koji se predstavio kao Muhamed.

Međutim, nakon što je sinu zabranio da se bori za džihad, vojnici ISIS-a su došli na kućni prag Muhamedovog oca i pretili da će mu odseći glavu.

Nije bilo druge i dečak je otišao u kamp.

Mališan je naveo da su svakodnevno marširali, čitali Kuran i učili kako da rukuju oružjem, uključujući i "kalašnjikov".Deca su neretko su prisustvovala monstruoznim demonstracijama sile.

“Jedan mladić nije postio za tokom Ramazana, pa smo gledali kako ga razapinju. Tako su ga ostavili tri dana. Videli smo i ženu koja je bila kamenovana zbog preljube”, ispričao je dečak, koji je dodao da su posmatrali i odsecanja glave.

Dečakov otac je nekoliko puta probao da sina izvuče sa ovog mesta, ali bez uspeha.

“On je samo dete, a oni žele da ga pretvore u bombaša samoubicu. Pričaju mu da će ići u raj i slično”, rekao je njegov otac.

Dodaje da dečaci misle da su oružje i rat vrlo zanimljivi, ne shvataju težinu ovih sukoba.

Posle nekoliko pokušaja čovek je nekako uspeo da svog sina izvuče iz kampa, nakon čega su se svi porodično preselili u Tursku.

“Volim moju religiju, jer sam musliman. Sa ocem sam išao u džamiju i pre nego što se ISIS pojavio. Međutim, otac me je učio da vera nije izgovor za borbu, već da je ona oličenje ljubavi i oproštaja”, rekao je dečak.

http://www.youtube.com/watch?v=lTAH6U3r-Tc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track