OBRATIO SE NAJGOREM KRVNIKU DANAŠNJICE: Rekao si da je Ramazan mesec milosti. Gde je tvoja milost?
Foto: Youtube

Poruka za nevidljivog šeika

OBRATIO SE NAJGOREM KRVNIKU DANAŠNJICE: Rekao si da je Ramazan mesec milosti. Gde je tvoja milost?

Planeta -
Vođi Islamske države obratio se portparol ubijenog američkog novinara Stivena Sotlofa

Ne stišavaju se osude zbog novog pogubljenja koje je izvela Islamska država. Njni militanti sada prete otetom britanskom humanitarcu.

U međuvremenu se oglasio i portparol ubijenog američkog novinara Stivena Sotlofa."Imam poruku za islamsku naciju. Stiven Sotlof je mučenik. Obilazio je arapske zemlje jer je voleo Arape i muslimane. Želeo je da svetu prenese njihove priče. Imam poruku za Abu Bakra. Rekao si da je Ramazan mesec milosti. Gde je tvoja milost?", zapitao se Barak Barfi, portparol porodice Sotlof.

Podsetimo, Islamska država postavila je nedavno na internet video snimak odsecanja glave američkog novinara Stivena Sotlofa.

Sotlof, koji je radio kao slobodni novinar za časopise Tajm i Forin polisi (Foreign Policy), poslednji put je viđen u Siriji u avgustu 2013, pre nego što se pojavio u video snimku grupe Islamska država, postavljenog na internet prošlog meseca, u kojem je prikazano odrubljivanje glave još jednog američkog novinara, Džejmsa Folija.Sotlof je u tom video snimku bio obučen u narandžasti kombinezon, naspram pustinjskog sirijskog pejzaža, a u tom videu je zaprećeno da će i Sotlof biti ubijen, ukoliko SAD ne okončaju vazdušne udare na položaje Islamske grupe u Iraku.U video snimku, nazvanom "Druga poruka Americi", Sotlof se pojavio u istom narandžastom kombinezonu, pre nego što mu je borac Islamske države odrubio glavu. Agencija AP nije mogla da potvrdi autentičnost videa, a američka obaveštajna grupa SITE, prva je izvestila o postojanju videa.Borac koji je odrubio glavu Sotlofu nazvao je taj čin odmazdom za američke vazdušne napade u Iraku."Vratio sam se Obama, vratio sam se zbog tvoje arogantne spoljne politike prema Islamskoj državi... uprkos našim ozbiljnim upozorenjima", rekao je borac na snimku. Na kraju videa, zapretio je da će ta grupa ubiti i trećeg zarobljenika, Britanca Dejvida Hejnsa.

(Dnevnik.hr/EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track