Verski rat u Francuskoj!

Novi zločin

Verski rat u Francuskoj!

Planeta -
Rabin, njegova dva sina i jedna devojčica ubijeni ispred jevrejske škole, na isti način kao tri vojnika prošle nedelje

TULUZ - Tri napada za deset dana.Nepoznati napadač ubio je juče ispred jevrejske škole u francuskom gradu Tuluzu rabina, njegova dva sina od tri i šest godina i devetogodišnju devojčicu, ćerku direktora škole. Tom prilikom ranjen je i jedan 17-godišnji mladić, a policija i tužilaštvo sumnjaju da je reč o versko motivisanom napadu koji je povezan s prošlonedeljnim ubistvima trojice francuskih vojnika poreklom iz AfrikePucnjava se dogodila ispred škole „Ozar Hatorah“ u 8.15, u vreme kad su roditelji dovodili decu na nastavu. Tad ih je napao muškarac koji se odeven u crno, s kacigom na glavi dovezao na crnom motociklu. Posle ubistva je pobegao.U tom napadu, kao i u napadima na vojnike, korišćena je ista vrsta oružja kalibra devet milimetara, a napadač je takođe nosio crnu kacigu. Francuski tužilac naglasio je da postoji mogućnost da su napadi u poslednje vreme povezani i naveo da se osumnjičeni tereti za ubistvo, pokušaj ubistva i terorizam.Žil Tajeb, potpredsednik francuskog jevrejskog udruženja, kaže da je ovo zločin iz mržnje.- Navikli smo na manje napade, ali tragedija ovakvih razmera nije se dogodila u poslednjih desetak godina - objasnio je Tajeb.Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je da je ubistvo u jevrejskoj školi podlo:- Ubeđen sam da će francuski predsednik Nikola Sarkozi i francuska vlada učiniti sve da nađu ubicu, a ja obećavam da će im Izrael u tome pomoći.Inače, Francuska je zemlja s najvećom jevrejskom populacijom u Evropi, koja broji oko 700.000 ljudi.

http://www.youtube.com/watch?v=aNP9k6vWPpQ

Ubistva u poslednjih deset dana19. mart, Tuluz♦ Ubijen rabin (30) i njegovi sinovi od tri i šest godina, kao i devetogodišnja devojčica. Ranjen mladić od 17 godina15. mart, Montoban♦ Ubijena dvojica vojnika, jedan teško ranjen, dok su dizali pare s bankomata. Na mestu zločina nađeno 17 čaura11. mart, Tuluz♦ Metkom u glavu ubijen jedan vojnik, u trenutku napada bio u civiluUbistvo iskoristili za kampanjuU Tuluz su odmah posle tragedije doputovali i francuski predsednik Nikola Sarkozi i njegov protivkandidat na predsedničkim izborima u aprilu Fransoa Oland. Mediji su to prokomentarisali kao korišćenje tragedije za predizbornu kampanju. Sarkozi je izjavio da se dogodila nacionalna tragedija i naveo da će danas u svim ustanovama biti odata pošta stradalima minutom ćutanja. Oland je istakao da je ovaj zločin zavio celu zemlju u crno.Isti scenario za sva tri napada♦ Ubica došao na motoru♦ Napadač bio obučen u crno, s kacigom na glavi♦ Pucano iz oružja kalibra devet milimetara♦ Svi ubijeni pripadaju etničkim manjinama

Sahrana u Izraelu

Ministarstvo spoljnih poslova Izraela saopštilo je da će u toj zemlji biti sahranjene četiri žrtve napada na jevrejsku školu, javio je AP, prenoseći da je Izrael osudio taj napad.

Izrael poštuje zahtev porodica ubijenih, i njihova tela će biti što pre preneta u Izrael, rekao je predstavnik ministarstva Jigal Palmor.

U napadu u Tuluzu na jugu Francuske, napadač na motoru pucao je iz dva pištolja na školu Ozar Hatorah i ubio rabina, njegova dva sina i ćerku upravnika škole.

Palmor je identifikovao žrtve navodeći da su ubijeni Jonatan Sandler star 30 godina, njegovi sinovi Gabrijel i Arijel, stari četiri i pet godina, kao i sedmogodišnja Mirijam Monsonego.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track