Najnovije vesti

U Dominikani zbog sankcija zarobljeno 150 ruskih turista
Foto: Rojters

U stečaj otišla jedna od najpoznatijih agencija

U Dominikani zbog sankcija zarobljeno 150 ruskih turista

Planeta
Kompanija „Južni Krest travels“ je jedna od desetak firmi koje su bankrotirale zbog kaznenih ekonomskih mera

MOSKVA - Jedna od najpopularnijih ruskih turističkih agencija „Južni Krest travels“ otišla je u stečaj zbog sankcija koje su Moskvi nametnute iz Evropske unije, zbog čega je 150 ruskih turista ostalo zarobljeno u Dominikani.

Ispostavilo se da agencija nije bila u stanju da plati aranžmane za svoje klijente u letovalištu Punta Kana. Iz kompanije „Južni Krest travels“ objasnili su svoje poslovanje dramatičnim padom tražnje turističkih usluga posle bankrota nekoliko vodećih turističkih kompanija u Rusiji.

To su samo neki od pokazatelja uticaja sankcija na privredu Rusije. Pored toga, juče je britanska TV mreža objavila analizu prema kojoj se Rusija „tetura na ivici recesije“ jer privredni rast u toj zemlji nije zabeležen od aprila do juna, a tokom cele prošle godine iznosio je svega 1,3 odsto.

- Posle nekoliko godina zamaha zahvaljujući prihodima od gasa i nafte, ekonomija se sad suočava sa manjim prilivom investicija i kapitala - ocenjuje TV mreža. Isto tako, udar iz EU odmah je bio evidentan i kad je reč o vrednosti rublje. Naime, ona je juče potonula na novi minimum u odnosu na dolar. Ipak, analitičari ističu ni da ekonomske prognoze za mnoge zemlje EU nisu tako sjajne jer mnoge zavise od odnosa s Rusijom.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...