ĆERKA POGUBLJENOG HRVATSKOG ZETA: Moj otac je heroj, toliko mi je potreban!
Foto: AP

Tuga

ĆERKA POGUBLJENOG HRVATSKOG ZETA: Moj otac je heroj, toliko mi je potreban!

Planeta -
Sada si mi toliko potreban, a nema te, tuguje za ocem ojađena tinejdžerka

ZAGREB.- Humanitac Dejvid Hejns (44), Britanac oženjen Hrvaticom i prijavljen u Sisku, kojem su ubice ISIL nožem odrubile glavu, život je posvetio pomaganju izbeglicama u zonama sukoba, piše Jutarnji.hr.

Surovo ubijeni humanitarac odrastao je u Pertu u Škotskoj, gde živi njegova ćerka iz prvog braka.

"Moj otac je heroj", rekla je njegova 17-godišnja ćerka, čije ime nije navedeno, za londonski Ivning standard.

"Sada si mi toliko potreban, a nema te", tuguje za ocem mlada devojka. Na pianje šta bi volela najviše na svetu, odgovorila je "da se moj tata vrati kući".

Betani Hejns, Foto Printscreen
Betani Hejns, Foto Printscreen

U poruci "Bratu koji je nedavno hladnokrvno ubijen", Majk Hejns je napisao: "Dejvid je bio najživlji i najviše entuzijazma je pokazivao upravo u ulozi humanitarca. Njegova radost i posvećenost poslu odvela ga je u Siriju i za mene i porodicu to je najvažnije u ovoj tužnoj priči... Porodica ga voli i užasno će nam nedostajati", žali za bratom Majk Hejns.

Majk kaže da se Dejvid posle završetka škole zaposlio u pošti, da se posle pridružio ratnom vazduhoplovstvu kao inženjer aeronautike. A onda se skrasio kraj svoje izabranice Luiz, s kojom je dobio devojčicu Betani.

"Bio je ponosan na ćerku, a siguran sam da je i sad, gde god da se nalazi".

Dejvid Hejns sa ćerkicom iz drugog braka, Foto Printscreen
Dejvid Hejns sa ćerkicom iz drugog braka, Foto Printscreen

Hejns je služio 12 godina u britanskim vazduhoplovnim snagama, a 1999. počeo je da radi za humanitarne organizacije na najopasnijim mestima na svetu. Godine 2000. došao je u Hrvatsku kao šef kancelarije nemačke humanitarne organizacije "Arbeiter Samariter Bund". U Sisku je upoznao drugu suprugu, Draganu Prodanović, s kojom ima četvorogodišnju devojčicu.

Hejns je radio s izbeglicama na severu Sirije za francusku neprofitnu Agenciju za tehničku pomoć i saradnju (ACTED) kada su ga koljači islamističke radikalne organizacije oteli u martu 2013.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track