Dečaci ubili agenta FSB zbog mobilnog telefona

U doba KGB ovo nije bilo

Dečaci ubili agenta FSB zbog mobilnog telefona

Planeta -
Dvojica adolescenata starih 15 godina tukli do smrti službenika Federalne službe bezbednosti, a potom uzeli njegov mobilni telefon i bankovnu karticu

SANKT PETERBURG - Dvojica adolescenata na smrt su pretukli jednog službenika ruske Federalne službe bezbednosti, kako bi mu ukrali mobilni telefon, saopštila je danas istražna komisije ruske republike Karelije na severo-zapadu zemlje.

"Telo službenika Federalne službe starog 38 godina pronađeno je 22. marta na groblju Sortavala", navodi se u saopštenju komisije, i dodaje da su na telu žrtve uočeni brojni tragovi povreda. Komisija je navela da je istragom utvrđeno da su 21. marta dvojica adolescenata starih 15 godina od batina ubila tog službenika, i da su potom uzeli njegov mobilni telefon, bankovnu karticu i još neke lične stvari.

Prema ruskom zakonu, ako budu proglašeni krivima, adolescenti koji još uvek nisu uhvaćeni, rizikuju kaznu od 15 godina zatvora. Kako navodi agencija Frans pres, nasilje maloletnika u Rusiji nije neuobičajena pojava. Prošlog avgusta jedan mladić star 15 godina osuđen je u Rusiji na šest i po godina zatvora za saučesništvo u ubistvu dvojice beskućnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track