BELGIJA: Ovako bi izgledala Evropa kada bi svi separatisti dobili nezavisnost!

Podeljena

BELGIJA: Ovako bi izgledala Evropa kada bi svi separatisti dobili nezavisnost!

Planeta -
Što se tiče zemalja u regionu, na mapi koju je napravila stranka Evropski slobodni savez, od Hrvatske je odvojena Rijeka, ali autori nisu dodatno pojasnili ovaj slučaj

Stranka Evropski slobodni savez (European Free Alliance) napravila je mapu koja prikazuje kako bi izgledala Evropa kada bi svi separatisti koji se zalažu za otcepljenje, to i dobili.

Referendum u Škotskoj, koji će biti održan u četvrtak, ponovo je otvorio pitanje odvajanja regija od svojih tradicionalnih vladara.

Što se tiče zemalja u regionu, na mapi koju je napravila stranka Evropski slobodni savez, od Hrvatske je odvojena Rijeka, ali autori nisu dodatno pojasnili ovaj slučaj.

Foto: AP
Foto: AP

Na mapi su iscrtane samo one regije koje traže nezavisnost, ali ne i granice država. Karta prikazuje poznate separatističke pokrete, poput moćnog nacinalističkog pokreta u Baskiji na severu Španije i jugozapadu Francuske, pa sve do manje poznatih poput Savojske Lige, koji traži nezavisnost u Francuskoj.

Mapu je napravile stranka Evropski slobodni savez, a kako sami ističu, ona predstavlja "40 progresivnih, nacionalističkih, regionalističkih i autonomnih stranaka širom Evrope". Na karti je Bavarska odvojena od Nemačke, sa populacijom od 12,5 miliona.

Uz ponovno otkrivanje nasledstva, kulture i jezika Mletačke republike, sve više raste uticaj lokalnog pokreta za nezavisnost. Pogledajte kako bi izgledala Evropa u tom slučaju:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track