Najnovije vesti

Vojvođanski Škoti tražili nezavisnost
Foto: Kurir Štampano

O budućnosti ostrvske zemlje glasalo se i u Srbiji

Vojvođanski Škoti tražili nezavisnost

Planeta
Trojici mladića iz grada Aberdina koji žive u Čeneju njihovi prijatelji iz naše zemlje pripremili improvizovani referendum

ČENEJ - Aleksandar Samardžija organizovao je improvizovano mini-glasanje po ugledu na referendum u Škotskoj za svoja tri prijatelja iz grada Aberdina iz te zemlje - braću Sebastijana (31) i Olivera Hafama (34) i njihovog druga Barija Skota (31), koji u poslednje vreme žive u Srbiji, u Čeneju, u Vojvodini.

Prijateljski raspoloženi Škoti izazvali su veliko interesovanje gostiju na čenejskom salašu, gde su za njih pripremljeni glasački listići. Nakon zaokruživanja odgovora, pokazalo se da su dvojica bila za promene, odnosno nezavisnost Škotske od Ujedinjenog Kraljevstva, dok je treći želeo uniju.
Kako kaže Samardžija, Škoti su stigli u Srbiju pre nekoliko godina zbog Egzita i tada su se zaljubili u našu zemlju i ljude.

- Dok su gostovali kod mene, pitali su da li mogu da kupe neki salaš na Čeneju. Delovalo mi je neobično, ali ubrzo su stvarno kupili jedan stari salaš ovde i krenuli u ozbiljnu proizvodnju vina od jabuka. Komšije su mi, družimo se maltene svakog dana - ističe Samardžija i otkriva da su oni našli i devojke ovde.
Prema njegovim rečima, za trojicu Škota 18. septembar je važan datum.

- Drago nam je što smo bar na ovakav način ispunili svoju obavezu. Mnogo me interesuje rezultat. Očekujem da će se Škotska odvojiti. I sada sam za to glasao - otkrio je Oliver Hofam.

Odluka... Oliver ubacuje glasački listić
Odluka... Oliver ubacuje glasački listić

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...