SKANDAL U SLOVENIJI: Prvi čovek za bezbednost saobraćaja falsifikovao svoju vozačku dozvolu!
Foto: Facebook

Slovenci zgranuti

SKANDAL U SLOVENIJI: Prvi čovek za bezbednost saobraćaja falsifikovao svoju vozačku dozvolu!

Planeta -
Franc Pojbič je falsifikovao dokument da bi ponovo dobio vozačku dozvolu koja mu je oduzeta jer je vozio pijan!

LJUBLJANA - Nekadašnjem direktoru slovenačke Agencije za bezbednst u saobraćaju preti kazna do 3 godine zatvora zbog falsifikovanja dokumenta na osnovu kojeg mu je ponovo izdata vozačka dozvola prethodno dva puta oduzimana zbog niza prekršaja, između ostalog i zbog vožnje u pijanom stanju!

Policija je potvrdila da protiv Franca Pojbiča vodi istragu o falsifikovanju potvrde da je završio školu bezbedne vožnje, kurs obavezan za sve vozače kojima je oduzeta vozačka dozvola zato što su napravili teške prekršaje u saobraćaju. Dosadašnji rezultati istrage pokazuju da Pojbič nikad nije završio taj kurs, na kojem se ispravlja ponašanje vozača, navode slovenački mediji, prenosi Jutarnji.hr.

Osumnjičeni je u razgovoru za televizijsku stanicu POP-TV rekao da ga policija još nije obavestila da je pokrenula istragu i da smatra da je nedužna žrtva političke kampanje jer je afera izbila baš u vreme kad se kandiduje za gradonačelnika Postojne.

Pojbič je šest meseci bio direktor Agencije za bezbednost u saobraćaju, a već u to vreme imao je veliki velik broj kaznenih bodova za niz prekršaja, pa i za vožnju pod uticajem alkohola. Smenjen je u avgustu prošle godine. U međuvremenu je došlo do intenzivne akcije provere dokumenata koje izdaju auto-škole i škole bezbedne vožnje, u kojoj je utvrđen niz nepravilnosti, pa postoji sumnja da je bilo korupcije pri izdavanju dokumenata.

Ljubljanski okružni sud je zbog prevara i prodaje vozačkih dozvola krajem prošle godine osudio grupu od 12 službenika auto-škola. Prvoptužena u toj grupi, inače instruktorka vožnje, osuđena je na 5 godina zatvora i 10.000 evra globe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track