POKUŠAO DA UBIJE OBAMU? Sa nožem u ruci preskočio ogradu i došao do glavnog ulaza u Belu kuću!
Foto: AP

Istraga u toku

POKUŠAO DA UBIJE OBAMU? Sa nožem u ruci preskočio ogradu i došao do glavnog ulaza u Belu kuću!

Planeta -
Predsednik ima puno poverenje u tajnu službu, i zahvalan je ljudima koji danonoćno čuvaju njega, njegovu porodicu i Belu kuću, izjavio je portparol Bele kuće, Frank Benenati

VAŠINGTON - Ispred Bele kuće u Vašingtonu povećana je bezbednost nakon što je čovek sa nožem uspeo da preskoči ogradu i dođe do predsedničke rezidencije. Napadač je uhapšen, a predsednik SAD, Barak Obama, izjavio je kako i dalje veruje u sposobnost agencije da zaštiti njega i njegovu porodicu.Direktor američke tajne službe, Džulija Pirson, naredila je da se poboljša broj patrola, kao i nadzor duž cele severne ograde Bele kuće nakon incidenta koji se dogodio u petak uveče. Ovo je jedan od retkih događaja koji je rezultovao time da se cela zgrada evakuiše."Predsednik ima puno poverenje u tajnu službu, i zahvalan je ljudima koji danonoćno čuvaju njega, njegovu porodicu i Belu kuću", izjavio je portparol Bele kuće, Frank Benenati.

Bela kuća je ujedno i zgrada sa najjačim obezbeđenjem na svetu.Samo 24 sata posle Gonzalesovog hapšenja, još jedan čovek je uhapšen nakon što se kolima dovezao do kapije Bele kuće i odbijao da se vrati nazad. Nakon detaljnog pregleda automobila, utvrđeno je da nije bilo nikakvih eksplozivnih naprava.Za sada nema informacija da su ova dva događaja na bilo koji način povezana.

Podsetimo, jedan 42-godišnji muškarac uhapšen je preksinoć posle neuspešnog pokušaja da uđe u Belu kuću, nakon što je preskočio ogradu i došao do glavnog ulaza u rezidenciju američkog predsednika Baraka Obame, koji je nešto pre toga napustio zgradu, javile su agencije.Omar Dž. Gonzales iz Koperas Kouva u državi Teksas, uhapšen je i prebačen u obližnju Univerzitetsku kliniku "Džordž Vašington" radi pregleda zbog bola u grudima, navodi Asošijeted pres. redstavnik Tajne službe SAD Ed Donovan saopštio je da je Gonzales ignorisao komandu obezbeđenja da se zaustavi.Tajna služba tek treba da se detaljnije pozabavi motivima njegovog postupka, kao i time da li je poštovan pravilnik. Činjenica da je Gonzalest stigao do vrata "neprihvatljiva je" i biće detaljno analizirana.AP navodi da nije prvi put da neko preskoči visoku ogradu Bele kuće, ali da oni koji to učine obično bivaju zaustavljeni skoro istog trenutka i ne odmaknu daleko pre nego što budu uhapšeni.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track