DA LI GA PREPOZNAJETE: Nekada je bio slavan i bogat, sad trune u zatvoru zbog ubistva!
Foto: Wiki AP

Osuđen na 19 godina

DA LI GA PREPOZNAJETE: Nekada je bio slavan i bogat, sad trune u zatvoru zbog ubistva!

Planeta -
Ovaj 74-godišnji producent je svakodnevno menjao perike dok je bio na slobodi, a sada je gotovo neprepoznatljiv

Ispijenog lica i neurednih pramenova duge sede kose, Fil Spektor bez emocija gleda u objektiv kamere tokom služenja kazne u kalfironijskom zatvoru. Ovaj 74-godišnji producent je svakodnevno menjao perike dok je bio na slobodi, a sada je gotovo neprepoznatljiv.

Spektar je osuđen na 19 godina 2009. godine zbog ubistva glumice Lane Klarkson. Njegovi advokati su tokom odbrane tvrdili da je glumica izvršila samoubistvo jer nije mogla da podnese propast filmske karijere.

Međutim, među svedocima se nalazio i vozač Adrian de Souze, koji se izjavio da mu je Spektor držeći pištolj u rukama rekao "Mislim da sam upravo ubio nekoga".

Prošlogodišnja fotografija iz zatvora na kojoj je bio nasmejan, foto: Rojters
Prošlogodišnja fotografija iz zatvora na kojoj je bio nasmejan, foto: Rojters

Bio je opsednut oružjem, a često se hvalio kako je jednom prilikom potegao pištolj na Džona Lenona. Na sudu su se pojavile i njegove ljubavnice koje su ispričale da im je često pretio, naročito kada je bio pod dejstvom alkohola. Opisali su ga osobu koji je bio opsednut svojom slavom toliko da je mislio da je iznad zakona.

Poznati američki muzuički producent je ostao upamćen po uvođenju produkcijske tehnike pozante pod nazivom "zid zvuka", koja se i danas smatra njegovim zaštitnim znakom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track