LAVROV: Nema logične veze između sankcija Moskvi i Ukrajine
Foto: Nemanja Pancic

Stav

LAVROV: Nema logične veze između sankcija Moskvi i Ukrajine

Planeta -
Mi pomažemo da se sporazum iz Minska primeni, a Zapad Rusiji uvodi sankcije da bi svom besu dao oduška, kaže šef ruske diplomatije

MOSKVA - Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je danas da on ne vidi nikakvu logičnu vezu između uvođenja sankcija Rusiji i normalizacije situacije u Ukrajini.

"Ja tu ne vidim logičnu vezu. Mi pomažemo da se sporazum u Minsku primeni, ali ne da bi se ukinule sankcije. To je problem onih koji su sankcije uveli", rekao je Lavrov, javlja Itar-Tass.

Lavrov je ponovio stav predsednika Rusije Vladimira Putina da je ruski nacionalni interes da pomogne da se normalizuje situacija u Ukrajini što je pre moguće.

"Sankcije su nezakonite. Zapad upotrebljava taj instrument da bi svom besu dao oduška. To nije naša politika... Gnev ne može da ih zaslepi toliko da osnovni, duboko ukorenjeni interesi čovečanstva budu žrtvovani. Nadam se da će zdrav razum prevladati. Mi smo strpljivi ljudi", rekao je Lavrov.

Rusija će biti spremna da ponovo oživi kanale saradnje sa Zapadom kada zapadni partneri budu imali sličnu ideju, zaključio je šef ruske diplomatije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja