(VIDEO) KRVAVE ULICE: Islamisti u Hamburgu napali Kurde demonstrante mačetama i noževima!
Foto: Printscreen RT

Ulični rat

(VIDEO) KRVAVE ULICE: Islamisti u Hamburgu napali Kurde demonstrante mačetama i noževima!

Planeta -
Pristalice džihadista napali su Kurde kod džamije Al Nur

HAMBURG/CELE - Mirni protesti zbog napredovanja terorističke Islamske države u Iraku i Levantu (ISIL) u Hamburgu i Celeu pretvorili su se u krvave sukobe sa islamskim ekstremistima, javlja Raša tudej.

Nasilje u Hamburgu počelo je kad su ekstremisti, pristalice ISIL, noževima i mačetama napali kurdske demonstrante.

Grupa od 80-tak Kurda mirno je protestovala na glavnoj železničkoj stanici i razišla se posle sat vremena, javlja NDR.de.

http://www.youtube.com/watch?v=pviV4-F825w

Međutim, veća i bučnija grupa od oko 500 demonstranata kretala se kroz centar Hamburga i usput razlupala nekoliko autombila i kafića koje drže Turci. Policija je reagovala i pritvorila 14 izgrednika.

Kad se velika grupa od više stotina demonstranata okupila kod džamije Al Nur u ulici Štajndam, napalo ih je 40-tak islamskih ekstremista naoružanih noževima i mačetama. Izbili su tako žestoki sukobi da je policija morala vodenim topovima, suzavcem i sprejevima da rasteruje rulju.

Četiri osobe hospitalizovane su zbog ubodnih rana, saopštila je policija.

Kurdi su organizovali demonstracije i u Celeu, Bremenu, Getingenu, Hanoveru, Oldenburgu i Kilu, a samo u Kilu je izbilo nasilje. Kurdi i muslimani koškali su se i u ponedeljak, ali sinoć su se gađali kamenicama i flašama, pokušavajući da razbiju kordon policije koji se isprečio među njima. Policija ih je obuzdala suzavcem i palicama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track