(VIDEO) Pogledajte TV DUEL DODIK: Tadiću ti si lažni kandidat, Savez za promene ne postoji!

Predsednički izbori

(VIDEO) Pogledajte TV DUEL DODIK: Tadiću ti si lažni kandidat, Savez za promene ne postoji!

Planeta -
Prva tema emisije “Pozicija RS” izazvala je burnu raspravu između predsedničkih kandidata u studiju ATV

U ATV duelu “Apostrof izbori 2014″ snage su odmerili kandidati za predsednika RS na narednim opštim izborima. Milorad Dodik ispred koalicije SNSD-DNS-SP i Ognjen Tadić – ispred Saveza za promjene.

Učesnici ATV duela sučeljavali su mišljenja o poziciji RS, ekonomiji i socijalnoj politici, te borbi protiv kriminala i korupcije. Domaćin u studiju je bio voditelj Vedran Škoro.

Pozicija RS

Prva tema emisije “Pozicija RS” izazvala je burnu raspravu između predsedničkih kandidata u studiju ATV. Kandidati se najmanje drže teme, pale su međusobne optužbe o tome ko je učestvovao u stvaranju RS. Milorad Dodik tvrdi da je pozicija RS pod vlašću SNSD-a neupitna da su plate, penzije uvećane 100 odsto u odnosu na prethodni period.

Ognjen Tadić smatra da se Dodik hvali onim što je uradila SDS i ističe da on predstavlja milion građana koji žele promene.Milorad Dodik je odgovorio da priča o podršci milion ljudi, koju plasira Ognjen Tadić nema nikakve veze, i da će se to najbolje videti na izborima u nedelju.

http://www.youtube.com/watch?v=CNAU5LyAGyM

Ekonomska tema

Ognjen Tadić ističe da je Srpska u ekonomskom i socijalnom pogledu u jako lošem stanju, i da je za to odgovorna aktuelna vlast. Za SDS je pitanje ekonomije ključno, a trenutna situacija pokazuje da je sve usmereno na bogaćenje tajkuna.

Milorad Dodik saglasan je da je ekonomija veoma važna, i da ozbiljne investicije i povećanje plata i penzije idu u prilog onome što radi sadašnja vlast, te da je priča o lošem stanju zasnovana na lažima opozicije.Ognjen Tadić smatra da je potrošačaka korpa i status običnih građana najbolji pokazatelj ekonomske politike SNSD-a. Ističe da je Dodik, tokom pauze prijetio da će se tući, što potvrđuje da on nije čovek od dijaloga.Ognjen Tadić je obećao građanima, ako dođe na vlast da će sa svojim prijateljima Aleksandrom Vučićem i Tomislavom Nikolićem vratiti sve srpske firme u Banjaluku.

Milorad Dodik je istakao da to prijateljstvo nema veze, i dok Ognjen Tadić dođe na vlast u Srpskoj, ti njegovi prijatelji neće biti na vlasti u Srbiji. On tvrdi da je Tadić ispodprosečno informisan kada je u pitanju ekonomija, te da se on kao predsednik RS češće viđa sa Aleksandrom Vučićem od Tadića.

Borba protiv kriminala i korupcije

Milorad Dodik kao uvodničar osvrnuo se na političku korupciju i naveo neke situacije, koje kako tvrdi su odlika SDS-a. On je optužio je Ognjena Tadića da je kandidovao svog šofera. "Njihov kandidat Cicko Bjelica, nosi listu u Istočnom Sarajevu, a protiv njega se vodi postupak", tvrdi Dodik. Optužio je Tadića da je branio ubice, te da je, kako je rekao, Tadić jedan neartikulisani dečak. Dodik je optužio Tadića da je lažni kandidat Saveza za promene, koji zapravo ne postoji.

Završne reči

Ognjen Tadić: Nisam srećan što je ova vlast uzela devet godina našeg života. Spreman sam da sa Savezom za promene na pošten i moralan način to promenim. Izađite na izbore

Milorad Dodik: Ljudi treba da iskoriste svoje pravo i da izađu na izbore. SNSD je uveren u pobedu i pozivamo sve naše glasače da izađu izbore. Želim da izbori prođu u miru, fer i pošteno.

ATV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track