(VIDEO) ĐENOVA POD VODOM: Bujice vode nosile automobile i razbijale izloge!
Foto: Printscreen

Poplave u Italiji

(VIDEO) ĐENOVA POD VODOM: Bujice vode nosile automobile i razbijale izloge!

Planeta -
Deo grada ostao je bez struje, a meštani pojedinih četvrti su evakuisani. Vlasti su apelovale na građane da ostanu kod kuće, a na one koji žive u zgradama da se sklone na više spratove, i uputile su poziv volonterima da se priključe akcijama spasavanja i otklanjanja posledica poplave

RIM - Najmanje jedan čovek je izgubio život u poplavama, izazvanim obilnom kišom, koje su protekle noći pogodile italijanski grad Đenovu, izvestila je danas lokalna štampa. Bujice vode potopile su ulice, nosile automobile, čupale drveće i električne stubove, razbijale izloge.

Bizanjo, jedna od najvećih reka u Đenovi, izlila se iz korita posle ponoći, a nivo vode u nekim ulicama u centru grada dostigao je dva metra.

Deo grada ostao je bez struje, a meštani pojedinih četvrti su evakuisani. Vlasti su apelovale na građane da ostanu kod kuće, a na one koji žive u zgradama da se sklone na više spratove, i uputile su poziv volonterima da se priključe akcijama spasavanja i otklanjanja posledica poplave.

Spasilačke ekipe pronašle su telo 57-godišnjeg muškarca, koji se, prema prvim izveštajima, udavio pošto ga je na ulici zahvatila bujica. Škole, univerziteti i pijace danas će biti zatvoreni, a saobraćaj je i dalje blokiran u nekim delovima grada.U sličnim poplavama u novembru 2011. godine život je izgubilo šest osoba.

http://www.youtube.com/watch?v=blNG7VnJzlo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja