AKCIJA AGRAM: Policija Bandiću pretresala stan sedam sati!
Foto: Printscreen Yt

Jutro proveo u pritvoru

AKCIJA AGRAM: Policija Bandiću pretresala stan sedam sati!

Planeta -
Policija je u Bandićev stan upala u nedelju uveč i odmah započela pretres i potragu za dokazima i dokumentima koji ga dovode u vezu sa zloupotrebom položaja, korupcijom, trgovanje uticajem,

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nakon pretresa svog stana u Bužanovoj ulici policijskim je kombijem je u noći između nedelje i ponedeljka oko 2.40 sati, vraćen u sedište Policijske kancelarije za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) gde će prenoćiti zajedno sa predsednikom Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodanom Ljubičićem i vlasnikom CIOS-a Petrom Pripuzom.

Pretres u Bandićevu stanu je trajao u nedelju od 19.30 časova, a istražitelji su više sati tragali za dokazima i dokumentima koji ga mogu povezati s koruptivnim nedelima, zlouporabama položaja i ovlaštenja i trgovanje uticajem za koje ga sumnjiči Uskok.

Bandićev advokat Krešimir Krsnik potvrdio je da je pretres trajao gotovo sedam sati i da će gradonačelnik prenoćiti u policiji nakon čega sledi nastavak procedure.

Istovremeno, pretraživane su i kuće Pripuza i Ljubičića na Pantovčaku, a jutarnjim satima očekuju se pretresi njihovih kancelarija.

U Gradskoj administraciji Zagreba istražioci navodno već mesecima dolaze po raznu dokumentaciju. Ljubičićev advokat Veljko Miljević ranije je potvrdio da njegovog klijenta terete za kršenje propisa u javnoj nabavi i nezakonito zapošljavanje u Holdingu. Ali, Miljević nije želio komentarisati nagađanje da je uhapšen na granici sa Slovenijom dok je pokušao da izađe iz Hrvatske.

Pripuzov advokat Mate Matić kazao je Hini da je pretraga Pripuzovog stana završila nešto iza 23 časa u nedelju uveče, nakon čega je vraćen u PNUSKOK na Oranice. Tokom jutra trebalo bi da se nastaviti pretres, nakon čega će osumnjičeni biti odvedeni na ispitivanje u Uskok i dovedeni pred istražnog sudiju zagrebačkog Županijskog suda.

"Znamo svoja prava i koristiti ćemo ih u svakoj prilici", kazao je Matić, najavljujući žestoku pravnu bitku.

( Slobodna Dalmacija)

http://www.youtube.com/watch?v=LYYjGOJxqQQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track