Najnovije vesti

BILD: Vlada u Berlinu za okončanje sankcija protiv Moskve
Foto: Reuters

Nova klima

BILD: Vlada u Berlinu za okončanje sankcija protiv Moskve

Planeta
11:50h
Iz bavarske konzervativne Hrišćansko-socijalne unije (CSU) stižu i zahtevi da se Rusija ponovo primi u G8

BERLIN - Mnogi u nemačkoj vladi i među političarima "velike koalicije", demohrišćana i socijaldemokrata govore samo o tome kako se mogu okončati sankcije protiv Moskvi, premda Rusija i dalje drži Krim, a i sama kancelar Angela Merkel je nagovestila da bi, srednjoročno gledano, sa Rusijom trebalo normalizovati odnose.

Ovo piše nemački tabliod Bild, koji navodi da je Merkelova u malom krugu već nagovestila da bi se srednjoročno gledano odnosi sa Moskvom ponovo mogli normalizovati i da bi uslovi za to bi, između ostalog, mogli biti - stopiranje dalje destabilizacije Istočne Ukrajine i pregovori o budućem statusu Krima.

I šef nemačke diplomatije socijaldemokrata Frank-Valter Štajnmajer situaciju vidi slično, a pri tom se u njegovom Ministarstvu još kaže da bi vlada u Berlinu trebalo da bude spremna i da pritegene sankcije, ukoliko predsednik Rusije Vladimir Putin ponovo pooštri svoj kurs ka Ukrajini.

Iz bavarske konzervativne Hrišćansko-socijalne unije (CSU) stižu i zahtevi da se Rusija ponovo primi u G8. Zamenik šefa CSU Peter Gauvajler je za Bild izjavio da bi Merkelova i Štajnmajer trebalo da Putina dovedu za pregovarački sto i da bi zajednički cilj zapada trebalo da bude da Rusija, umesto u G7, ponovo bude na samitu G8 sledeće godine.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...