PANIKA: Rumun zarazio sidom 40 žena!

Preminuli Romeo izazvao haos

PANIKA: Rumun zarazio sidom 40 žena!

Planeta -
Danijel Deku (24) iz Segarča, poznat po brojnim aferama, bio HIV pozitivan, a njegove ljubavnice to saznale tek na njegovoj sahrani

BUKUREŠT - Prava panika zavladala je na sahrani mladog Rumuna Danijela Dekua (24), poznatog po ljubavnim vezama i aferama s desetinama žena iz grada Segarče u jugoistočnoj Rumuniji, kada je tokom njegovog pomena obelodanjeno da je umro od side.Mlade i stare Rumunke koje su došle na poslednji ispraćaj svog ljubavnika najpre su zavrištale, a zatim i napale članove njegove porodice nasred groblja, da bi kasnije pohrlile da se testiraju na smrtonosni virus. U lokalnu bolnicu prijavilo se ukupno 40 žena koje su dale krv, a dosad je potvrđeno da su dve među njima HIV pozitivne.Majka pod istragomBizarni slučaj izazvao je haos u čitavoj Rumuniji i pokrenuo i zakonska i moralna pitanja da li je mladić, poznat i po nadimku Romeo, imao obavezu da svojim partnerkama kaže da je oboleo. Naime, lekari su potvrdili da je Danijel već duže vreme znao da ima HIV, ali da je očigledno ćutao o tome, kao i njegova porodica.S obzirom na to da nikakva istraga ne može da se sprovede nad osobom koja je preminula, sada su meta istražitelja njegovi majka i otac.Oštar zakonInače, prema rumunskom zakonu, osoba koja ima sidu a prenosi virus može da bude kažnjena zatvorom u trajanju od pet do čak 15 godina zbog toga što druge ljude izlaže smrtnoj opasnosti. Međutim, u propisu je naglašeno i to da inficirana osoba nije u obavezi da svom seksualnom partneru otvoreno kaže da je obolela, ali je dužna da upražnjava zaštićen odnos.

Bio i sa lekarevom ćerkomDOKTOR HTEO DA OTKRIJE TAJNULekar Danijela Dekua Kornel Stanču, koji je znao da je mladić oboleo od side, hteo je da to svima obelodani onda kada je shvatio da se i njegova ćerka zabavlja s Romeom. Međutim, tada mu je Danijelova majka zapretila tužbom, s obzirom na to da mora da poštuje zakon o poverljivosti između lekara i pacijenta.- Znao sam da se viđa s mnogima, ali nisam mogao ništa da uradim - rekao je Stanču.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja