Najnovije vesti

(VIDEO) OVAKO SE PREDAO AMERIČKI ČETNIK: Eriku Frejnu preti smrtna kazna!
Foto: AP

Ubio policajca

(VIDEO) OVAKO SE PREDAO AMERIČKI ČETNIK: Eriku Frejnu preti smrtna kazna!

Planeta
Odbegli snajperista predao se policijskim specijalcima ispred napuštenog hangara za avione u pensilvanijskom odmaralištu Tanersvil, tužioci su već najavili da će tražiti smrtnu kaznu za njega

BLUMING GROUV - Posle sedam nedelja, Erik Metju Frejn, kojeg su prozvali američkim četnikom zato što je bežao u srpskoj uniformi pošto je ubio policajca u Pensilvaniji, predao se protekle noći policiji, a tužioci traže smrtnu kaznu za osumnjičenog .

Pogledajte kako se predao policiji:

http://www.youtube.com/watch?v=VWKIK5Tz194
Uhapšenog Erika Frejna sprovode u stanicu u policijskim kolima (Foto: Printscreen YouTube)
Uhapšenog Erika Frejna sprovode u stanicu u policijskim kolima (Foto: Printscreen YouTube)
http://www.youtube.com/watch?v=RpX9B6Jp2aQ

Nekoliko stotina policajaca je tragalo za Erikom Metjuom Frejnom (31) od 12. septembra kada je iz zasede otvorio snajpersku vatru ispred kasarni državne policije u Bluming Grouvu. U tom napadu je ubijen desetar Brajon Dikson (38), a ranjen je policajac Aleks Daglas.

Evo pod kakvim merama bezbednosti je Erik Frejn dovezen u policijsku stanicu:

http://www.youtube.com/watch?v=-voAE0OWWeQ

Frejnovo hapšenje oko 56 kilometara južno od mesta na kome je izveo napad iz zasede moglo bi konačno rasvetliti misterije kojima je obavijen sramni napad na pripadnike policije i objasniti kako je osumnjičeni uspevao da 48 dana bude korak ispred vlasti.

Ovako je Frejn izmicao policiji skoro dva meseca:

http://www.youtube.com/watch?v=mgPzMcDz3oQ
Slikao se u srpskoj uniformi i pušio drinu: Erik Frejn za snajperom (Foto: Printscreen YouTube)
Slikao se u srpskoj uniformi i pušio drinu: Erik Frejn za snajperom (Foto: Printscreen YouTube)

"Erik Frejn je imao misiju da napadne policiju. Plašili smo se da će ako izađe iz zasede ubiti veći broj policajaca, a možda i civila", izjavio je komesar pensilvanijske policije Frenk Nunan. On je rekao da u ovoj fazi istrage nema indicija da je u napad umešan još neko osim Frejna.

Tužioci će tražiti smrtnu kaznu za Frejna koji će, između ostalog, biti optužen za ubistvo s predumišljajem i ubistvo policajca, izjavio je tužilac distrikta Pajk Rejmond Tonkin.U potrazi je učestvovalo nekoliko stotina policajaca sa helikopterima, oklopnim vozilima i sofisticiranom tehnologijom za praćenje.

Erik Frejn je doveden u policijsku stanicu uz neviđene mere bezbednosti (Foto: AP)

Osumnjičeni je na kraju uhapšen juče u 18 sati po lokalnom vremenu ispred napuštenog hangara za avione u pensilvanijskom odmaralištu Tanersvil.Tužilac je rekao da će se Frejn verovatno pojaviti pred sudom u petak.

Policija je saopštila da osumnjičeni, stručni snajperista, već dugo gaji mržnju prema policiji uopšte, na meti mu nije bio neki konkretan policajac.

Najpoznatija fotografija Erika Frejna u srpskoj uniformi (Foto: AP)

Vlasti su na početku potrage tvrdile da se Frejn, koji živi sa roditeljima u Kanadensisu, 20 kilometara južno od policijske baze koju je napado, krije u blizini, negde u gustim šumama te oblasti.

Veliki broj policajaca i agresivne taktike primenjivane za vreme potrage uznemirili su mnoge stanovnike tog inače mirnog područja severoistočne Pensilvanije, iako je snajperski napad šokirao ljude koji tu žive.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...