DOŠAO NA SUD SAV MODAR: Odbijena kaucija američkom četniku Eriku Frejnu
Foto: AP

Ostaje iza rešetaka

DOŠAO NA SUD SAV MODAR: Odbijena kaucija američkom četniku Eriku Frejnu

Planeta -
Policija na osnovu pregledane iistorije Frejnovog pretraživanja interneta smatra da je mesecima planirao da se krije u šumi

Erik Frejn, američki snajperista optužen za ubistvo policajca, pojavio se sav u modricama, ubojima i mršav kao prut pred sudom, gde mu je odbijen zahtev da bude pušten uz kauciju.

Frejn, koji je osumnjičen za ubistvo policajca Erika Metjua, predao se bez ispaljenog hica iako je bio naoružan, a skrivao se u napuštenom aerodromskom hangaru kod Bak Hila, u Pensilvaniji.

Potraga za njim je trajala 48 dana, a u njoj je učestvovalo više od 1.000 policajaca i agenata.

Policija je saopštila da na osnovu pregledane iistorije Frejnovog pretraživanja interneta smatra da je mesecima planirao da se krije u šumi. Između ostalog, Frejn je istraživao taktiku koju specijalne jedinice koriste u poterama, policijsku obuku za potere, da li ljudi mogu da budu locirani zahvaljujući njihovim mobilnim telefonima i slično. Osim toga, pretraživao je stranice o lovu, posebno o postavljanju zamki, piše Njujork dejli njuz.

Frejn je veoma malo govorio tokom prvog pojavljivanja u sudnici u okrugu Pajk. Na pitanje sudije da li razume optužbe protiv njega, odgovorio je potvrdno. Tužilac Rej Tonkin ranije je izjavio da će tražiti smrtnu kaznu za ubicu policajca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track