CRNA GORA OPREZNA: Sumnjivi limun iz Turske poslat na analizu
Foto: Reuters

Za svaki slučaj

CRNA GORA OPREZNA: Sumnjivi limun iz Turske poslat na analizu

Planeta -
Nadležni su reagovali pošto su se u medijima pojavile informacije da uvezeni limun iz Turske sadrži opasnu materiju

PODGORICA - Limun koji je do sada uvožen iz Turske bio je bezbedan za ishranu, odnosno zdravlje potrošača, a da li je takav i novi kontingent iz koga su inspektori uzeli uzorke biće poznato uskoro, piše Pobjeda na osnovu informacija iz crnogorske Uprave za inspekcijski nadzor.

Nadležni u Crnoj Gori su reagovali pošto su se u regionalnim medijima pojavile informacije da uvezeni limun iz Turske sadrži opasnu materiju, a iz velikih trgovačkih objekata u Podgorici su poručili da oni ne uvoze limun iz te zemlje.

U tržnom centru "Voli" tvrde da nisu uvoznik tog artikla i savetuju da je najbolje obratiti se uvoznicima navedenog tropskog voća.

"Iz tog razloga nismo upoznati sa detaljnijim pitanjima o uvoznim procedurama. Limun imamo u prodaji i očekujemo zvanična saopštenja nadležnih institucija kako bi reagovali", navela je portparol "Volija" Olivera Šuškavčević.

Iz kompanije "Laković", takođe, kažu da među proizvodima koje prodaju nema limuna uvezenog iz Turske i da njihovi lokalni dobavljači uvoze robu uz strogo ispitivanje kvaliteta i ispravnosti koje sprovode nadležne državne institucije.

Jedini slučaj neispravnosti, podseća predstavnica kompanije Biljana Đukanović, bio je davno sa trajnim mlekom iz Srbije i Hrvatske, kada je sanitarna inspekcija poslala obaveštenje o povlačenju iz prodaje spornih prozvoda sa povećanom koncentracijom aflatoksina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track