Tornada izazvala haos u Dalasu
Foto: REUTERS

Tornada izazvala haos u Dalasu

Planeta -
U olujnom nevremenu pokrenuto je 10-12 tornada, povređeno je 17 ljudi, a pričinjena je materijalna šteta na oko 300 objekata
1 / 4 Foto: REUTERS

DALAS - Desetak tornada prošlo je kroz gusto naseljenu okolinu Dalasa, u američkoj državi Teksas, gde je 17 osoba povređeno i pričinjena velika materijalna šteta, ali srećom nije bilo smrtnih slučajeva.

U olujnom nevremenu praćenom jakim vetrom, kišom i gradom, pokrenuto je 10-12 tornada, što je izazvalo haos u četvrtoj po veličini gradskoj aglomeraciji u SAD, potvrdio je meteorolog Nacionalna meteološkog servisa Džesi Mur.

Lokalne vlasti su zapanjene da niko nije izgubio život, s obzirom na intenzitet oluje, broj registrovanih tornada i gustinu naseljnosti te oblasti, prenela je agencija Rojters.

Mnogi od 6,3 miliona stanovnika oblasti Dalas-Fort Vort bili su primorani da potraže sklonište od oluje koja je nosila sve pred sobom u ranim popodnevim satima po lokalnom vremenu.

U jednom od najteže pogođenih oblasti južno od Dalasa, Lankaster, tornado je pričinio materijalnu štetu na oko 300 objekata i bilo je 10 povređenih, od kojih dvojica teže, rekao je portparol policije Pol Bek.

Sedam ljudi je povređeno i u predgrađu Arlington, saopštila je policija.

Većina je zadobila lakše povrede, ali je jedna osoba u kritičnom stanju pošto je na nju palo drvo.

Sinoć po lokalnom vremenu, olujni sistem je počeo da se premešta na istok ka američkim državama Oklahomi, Arkanzasu i Luizijani, s potencijalom za stvaranje jakih vetrova i više tornada, rekao je Mur.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track