(VIDEO) UVEK DŽENTLMEN: Ovako je Vladimir Putin jednim potezom zagrejao prvu damu Kine!
Foto: AP

Ko zna, zna

(VIDEO) UVEK DŽENTLMEN: Ovako je Vladimir Putin jednim potezom zagrejao prvu damu Kine!

Planeta -
Dok je Si Điping ćaskao s Barakom Obamom za vreme svečanog vatrometa u Pekingu, Vladimir Putin je bio kavaljer i toplom maramom ogrnuo prvu damu Kine

PEKING - Predsednik Rusije Vladimir Putin poznat je po dobrim manirima, pa je tokom svečanog vatrometa, kojem su prisustvovali svi visoki učesnici samita APEK u Pekingu, pomogao prvoj dami Kine Peng Lijuan da prebaci topao šal preko ramena.

Vatromet su posmatrali na otvorenom a temperatura je bila jedva iznad nule, pa je Putin priskočio u pomoć kineskoj prvoj dami, kojoj je bilo hladno.

Tu epizodu, laskavu za predsednika Rusije, zabeležila je kamera CNN-a, što je, reklo bi se, izazvalo malo ljubomore u ruskim medijima.

Ipak, Raša tudej komentariše da je CNN jedini veliki medij koji budno prati manire Vladimira Putina tako da i u njima nalazi političku konotaciju.

"Još nije jasno kakve su bile Putinove namere. Da li hteo da unese topline u odnosima Moksva-Kina, ili je prosto reagovao na hladnoću", komentariše CNN, prenosi Raša tudej.

Tek da se zabeleži, dok je Putin bio kavaljer Peng Lijuan, njen suprug, predsednik Kine Si Điping ćaskao je s američkim kolegom Barakom Obamom, a kineski mediji nisu preneli ni slovce o Putinovom džentlmenskom gestu.

Svoje kavaljerske manire predsednik Rusije pokazao je i prošle godine u Sankt Peterburgu, kada je ćebetom ogrnuo nemačku kancelarku Angelu Merkel, podsećaju agencije.

http://www.youtube.com/watch?v=wRqVWa4ZUS4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja