PRVI DO DŽIHAD DŽONA: Britanski student sekao glave Kasigu i sirijskim vojnicima
Foto: Printskrin

Budući lekara postao koljač

PRVI DO DŽIHAD DŽONA: Britanski student sekao glave Kasigu i sirijskim vojnicima

Planeta -
Kako može da izađe pred Alaha ako ubija ljude, zaprepašćen je njegov otac Ahmed, koji ga je i prepoznao

LONDON - Pretpostavlja se da se britanski student medicine pojavljuje na objavljenom video snimku među 16 džihdista koji odrubljuju glave američkom humanitarnom radniku i zarobljenim sirijskim vojnicima, piše danas britanski Dejli mejl.

Dvadesetogodišnjeg Nasera Mutanu iz Kardifa, koji se juče pojavio na snimku, prepoznao je njegov otac Ahmed Mutana.

"Ne mogu da budem siguran, ali izgleda da je to moj sin. On sada mora da se plaši Alaha zato što je ubijao ljude. Kako može da izađe pred Alaha ako ubija ljude?", zapanjen je Ahmed Mutana. Na pitanje da li bi oprostio sinu ako bi se vratio kući u Kardif, 57-godišnji otac je dogovorio: "Ne, on je ili mentalno bolestan - ili to ili nešto drugo nije u redu sa njim".

Forin ofis je potvrdio da istražuje tvrdnje da je Mutana, koji je napustio porodicu i otišao na terorističku obuku u Siriju, jedan od ekstremista na snimku koji je juče nekoliko sati bio na Jutjubu.

Od lekara do koljača: Naser Mutana (Foto: Printscreen YouTube)

Teroristička islamska organizacija Islamska država u Iraku i Levantu (ISIL) objavila je juče snimak pogubljenja

američkog humanitarnog radnika Pitera Kasiga (26) kao upozorenje Sjedinjenim Američkim Državama. Na snimku se videlo kako maskirani ekstremista stoji iznad odrubljene glave i tvrdi da je odrubio glavu Kasigu, prenosi AFP.

ISIL je na snimku prikazala i istovremeno odrubljivanje glava najmanje 15 muškaraca, za koje tvrdi da su pripadnici sirijske vojske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja