VESNA PUSIĆ: Šešelj je ludački element u regionu, nemam bolji izraz za njega
Foto: Fonet/AP

Stav

VESNA PUSIĆ: Šešelj je ludački element u regionu, nemam bolji izraz za njega

Planeta -
Šešelj u prvom redu šteti Srbiji, a ono što šteti evropskom putu Srbije šteti i Hrvatskoj, ali i Bosni i Hercegovini, kaže šefica hrvatske diplomatije

BRISEL, ZAGREB - Hrvatska ministarka spoljnih i evropskih poslova Vesna Pusić najavila je danas u Briselu da će svoje evropske kolege upozoriti na otežavajuću okolnost u jugoistočnoj Evropi nastalu puštanjem na slobodu Vojislava Šešelja iz haškog pritvora.

"Šešelj u prvom redu šteti Srbiji, koja u ovom trenutku na svojim ulicama ima jednog poludelog ratnog zločinca. To je nama susedna zemlja koja je krenula na evropski put i to šteti njihovom evropskom putu, preti Hrvatskoj, ali i Bosni i Hercegovini, koja je manje stabilna i koja je tek na početku svog evropskog puta", rekla je Pusićeva, prenosi Hina.

Šefica hrvatske diplomatije kaže da to predstavlja jedan potencijalno remetilački faktor u prvom redu u regionalnim odnosima i javnom mnjenju u regiji. Ona je, pre početka sastanka ministara spoljnih poslova zemalja članica EU, najavila da će to "svakako spomenuti u kontekstu o BiH" i upozoriti, kako se izrazila, "na otežavajuću okolnost koja se pojavila, a to je, nemam boljeg izraza, ludački element u regiji".

Šefovi diplomatije EU-a sastali su se u Briselu na redovnom mesečnom sastanku, a glavna tema je Ukrajina i odnosi s Rusijom, a za vreme ručka razgovaraće se o Bosni i Hercegovini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track