(VIDEO) SPASLA ĆERKU IZ KANDŽI ISIL: Otišla u pakao Sirije i izbavila svoje dete!
Foto: Printscreen Yt

Ovo je majka

(VIDEO) SPASLA ĆERKU IZ KANDŽI ISIL: Otišla u pakao Sirije i izbavila svoje dete!

Planeta -
Ajšu (19) je muž, zloglasni džihadista Olmar Jilmaz, odveo u Raku da bi se borio za ISIL

RAKA - Očajna majka kojoj se ćerka udala za džihadistu zapucala je čak u grad Raku, bazu terorista ISIL u Siriji, da bi spasla svoje dete iz njihovih ralja.

Holanđanka iz Mastrihta, kojoj je objavljeno samo ime - Monik - pošla je u grad smrti, odakle maltene svakodnevno stižu vesti i snimci najsurovijih ubistava, po svoju ćerku Ajšu (19), piše holandski Alhemejn Dahblad.

"Nekad moraš da uradiš ono što moraš. Mislim da je ovo ispravan potez", rekla je Monik porodici i prijateljima pre nego što se zaputila na opasan put.

Njena ćerka je primila islam s 18 godina i udala se za ozloglašenog holandskog džihadistu Omara Jilmaza, u kojeg se zaljubila na prvi pogled - dok je gledala njegov intervju na televiziji. Muž ju je odveo u Raku, koja očigledno nije bila ono što je ona očekivala, pa je nedavno preko društvenih mreža poslala majci poziv u pomoć.

Monik je prvo otišla u policiju, ali tamo su samo nemoćno raširili ruke i upozorili je da pazi šta radi, jer bi njeno pomaganje ćerki moglo da se okarakteriše i kao pomoć džihadistima, što je krivično delo.

Ali majka nije mogla da pusti da joj dete propadne. Prvo je otputovala u Tursku i preko Fejsbuka dogovorila sa ćerkom vreme i mesto sastanka. Onda se zamotala u burku, prešla granicu i nekako stigla do Rake. Pobegle su nazad u Tursku, gde je Ajša uhapšena jer nema pasoš. Sad tamo čekaju na odgovor turskih vlasti, kod kojih je intervenisalo Ministarstvo spoljnih poslova Holadije s molbom da im dozvole da se vrate kući još ove sedmice.

"Htela je da se vrati kući, ali nije mogla da napusti Raku bez pomoći", trijumfalno je izjavila hrabra majka.

http://www.youtube.com/watch?v=3N-B2aka2Gc#t=83
(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track