SLOVENIJA U ŠOKU: Našli 17 ilegalnih imigranata u prikolici turskog kamiona!
Foto: Printscreen Yt

Kao da su stoka

SLOVENIJA U ŠOKU: Našli 17 ilegalnih imigranata u prikolici turskog kamiona!

Planeta -
Nacionalnost migranata, kao ni konačna destinacijana na koju su se uputili nisu objavljeni, a policija navodi da će više detalja otkriti nakon okončanja istrage

LJUBLJANA - U prikolici teretnog vozila turskih registarskih oznaka na graničnom prelazu Macelj otkriveno je 17 ilegalnih migranata, ozvaničila je danas mariborska policija.

Nacionalnost migranata, kao ni konačna destinacijana na koju su se uputili nisu objavljeni, a policija navodi da će više detalja otkriti nakon okončanja istrage.

Slovenačka policija prošle godine je zabeležila deset ilegalnih pokušaja prelaska granice, četiri do pet puta manje nego do pre nekoliko godina. Takvu situaciju tumače promenom pravaca ilegalnih prelazaka koji su se sa "balkanske rute", koja vodi preko Hrvatske i Slovenije, u zadnje vreme premestili na Mađarsku i Austriju, ali se jos dešavaju slučajevi ilegalnih prelazaka i pokušaja transporta preko zelene granice i na graničnim prelazima Slovenije i Hrvatske.

Tokom aprila ove godine, nakon dugotrajnog praćenja, uhapšena je i privedena međunarodna grupa koja je prebacivala ilegalne migrante preko zelene granice i prelaza u Istri, prenosi Hina. Za prebacivanje migranata iz Turske preko Kosova, BiH, Hrvatske i Slovenije u Italiju naplaćivala je 6.000 evra "po glavi".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track