(VIDEO) POBEGLE S PANJA: Barak Obama pomilovao dve ćurke i spasao ih rerne
Foto: Reuters

Tradicija

(VIDEO) POBEGLE S PANJA: Barak Obama pomilovao dve ćurke i spasao ih rerne

Planeta -
Zahvaljujući predsedniku SAD, Čiz i Mek neće završiti na trpezi za Dan zahvalnosti, nego će dočekati starost na farmi u Virdžiniji

WASHINGTON - Američki predsednik Barak Obama je na svečanosti uoči Dana zahvalnosti tradicionalno pomilovao dve ćurke, Čiz i Mek, pa one neće završiti na prazničnoj trpezi, nego će ostatak života mirno provesti na farmi u Virdžiniji.

Šef Bele kuće je rekao da to radi u potpunosti u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, našalivši se pritom da bi pomilovanje ćurki moglo da bude odluka o kojoj će se najviše raspravljati ovog meseca.

Idi, budi slobodna: Barak Obama i ćurka (Foto: AP)
Idi, budi slobodna: Barak Obama i ćurka (Foto: AP)

Obama je prošle sedmice najavio mere za regulisanje statusa miliona ilegalnih useljenika koji žive u SAD, što je izazvalo burne reakcije republikanaca, koji ga optužuju za zloupotrebu predsedničkih ovlašćenja.

U Americi se članovi porodica, često rasejani po zemlji, tradicionalno okupljaju za Dan zahvalnosti, a na trpezi se obavezno nađe pečena ćurka, simbol tog praznika. Makarone sa sirom (macarone with cheese) su jedan od obaveznih priloga, a po njima su dve srećne ćurke i dobile imena.

http://www.youtube.com/watch?v=5h-7nxkCm1g

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track