POSLE SKOKA SRPKINJE U GRACU OTKRIVENO: 21 godinu krila otete blizance bračnog para iz Tuzle?
Foto: 24sata.hr

Nikad nisu odustali

POSLE SKOKA SRPKINJE U GRACU OTKRIVENO: 21 godinu krila otete blizance bračnog para iz Tuzle?

Planeta -
Rasplet je počeo kad su mediji objavili priču o Srpkinji koja je skočila sa sprata u Gracu, pa su Dragica i Goran Plauc saznali da nesrećna žena ima blizance koji se zovu baš kao što su se zvali njihovi sinovi

DISELDORF - Dragica Plauc (52), Tuzlanka koja živi u Diseldorfu u Nemačkoj, konačno se srela s blizancima za koje veruje da su njeni sinovi posle 21 godine strašne golgote u potrazi za svojom decom.

Naime, bračni par Plauc već godinama traži svoje sinove iako im je rečeno da su umrli ubrzo po rođenju. Dragica se 5. avgusta 1993. porodila u bolnici u Tuzli i rodila dva sina. Međutim, rekli su joj da maleni moraju u inkobator na nekoliko sati. Majka ih nikad više nije videla.

Pre nekoliko dana dvojica mladića zakucala su joj na vrata. Kada je otvorila, momci su stajali nepomično, bez reči. Ona nije znala u koga pre da gleda, jednog pa drugog, pa je zbunjena ćuteći pružala ruke - niko nije mogao reč da izusti. I onda odjednom – navala suza, smeha, jecaja, vapaja i toliko dugo, predugo čekani zagrljaj prepun emocija.

Ipak, ne postoji dovoljno reči kojima bi mogao da se opiše susret Dragice Plauc s blizancima za koje svim srcem veruje da su njeni. Kako sama kaže, nada je drži već 21 godinu, od kada su nestali iz bolnice u Tuzli.

Rezultat DNK analize uskoro će pokazati da li je njen predosećaj tačan.

Rasplet je počeo nedavno, kad su mediji objavili priču o Srpkinji koja je skočila sa trećeg sprata zgrade u Gracu u Austriji. Tako su Dragica i Goran Plauc pročitali priču i saznali da nesrećna gospođa osim ćerkice ima i dva sina, blizance koji se zovu baš kao što su se zvali njihovi sinovi - Zoran P. i Dragan P.

"Svi koji znaju da mi godinama tražimo blizance posumnjali su da je reč baš o mojim sinovma”, rekla je još tada Dragica.

Plaucovi su prošle godine saznali da njihova deca kod matičara u Tuzli imaju i izvode iz matične knjige rođenih. Tada su i saznali i da su im data imena Zoran i Dragan, ali uz pogrešno prezime - Planc (kako su zaveli i Dragičino prezime kad su je primili na porođaj) i da nisu sahranjeni na tuzlanskom groblju Borić, kako je to navedeno u dokumentaciji.

Bračni par Plauc je slučaj prijavio i Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA).

(24sata.hr/Fokus.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track