IRAN DEMANTUJE PENTAGON: Nismo izveli nijedan vazdušni napad na ISIL u susednom Iraku
Foto: Reuters

Zvanično

IRAN DEMANTUJE PENTAGON: Nismo izveli nijedan vazdušni napad na ISIL u susednom Iraku

Planeta -
Prethodno je portparol Pentagona objavio da je Teheran verovatno prvi put izveo vazdušne udare iz Irana na ciljeve džihadista u Iraku

TEHERAN - Iran nije izveo nijedan vazdušni napad protiv džihadista Islamske države (ISIL) u susednom Iraku, tvrdi danas iranski zvaničnik negirajući saopštenje Pentagona.

Pentagon je saopštio da je Iran otpočeo vazdušne udare protiv ISIL da SAD ne koordiniraju vazdušne napade i vojne aktivnosti sa Iranom.

"Iran nikada nije bio uključen ni u jedan vazdušni udar protiv Islamske države u Iraku. Svaka saradnja u takvim napadima sa Amerikom, takođe, ne dolazi u obzir za Iran", rekao je iranski zvaničnik koji nije želeo da bude imenovan, prenela je agencija Rojters.

Portpartol Pentagona kontra-admiral Džon Kirbi rekao je da SAD veruju da je Teheran izveo, verovatno po prvi put, vazdušne udare iz Irana na ciljeve u Iraku. On je rekao da SAD nastavljaju sa svojom misijom iz vazduha u Iraku i da je do iračke vlade da izbegne konflikte u svom vazdušnom prostoru.SAD nisu pozvale Iran da se pridruži međunarodnoj koaliciji u borbi protiv ISIL.

Iranski vojni lideri saopštili su da je na desetine njihovih boraca u Iraku i da se bore zajedno sa kurdskim snagama protiv ekstremista ISIL.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track