(VIDEO) DŽORDŽ BUŠ NAPISAO BESTSELER: Priča o mom ocu je ljubavna priča!
Foto: AP

Od predsednika do najprodavanijeg pisca

(VIDEO) DŽORDŽ BUŠ NAPISAO BESTSELER: Priča o mom ocu je ljubavna priča!

Planeta -
Književni prvenac bivšeg predsednika SAD "41: Portret mog oca" je prva na listi najbolje prodavanih knjiga dokumentarne literature u Americi

VAŠINGTON - Bivši američki predsednik Džordž V. Buš postigao je još jedan uspeh u karijeri - izbio je na prvo mesto najprodavanijih pisaca u SAD po Njujork tajms postao je najprodavaniji pisac u SAD, prenosi CNN.

Knjiga "41: Portret mog oca" je prva na listi najprodavanijih knjiga u žanru dokumentarne literature Njujork tajmsa. Međutim, Buš proznaje da nije napisao tipičnu istorijsku biografiju.

"To je ljubavna priča. Nimalo se ne stidim da priznam da nije mnogo objektivna", rekao je on za CNN: "Takođe mislim da je to priručnik o očinstvu. Ako nekoga zanima kako da bude izuzetan otac iako ima strahovito mnogo posla, u ovoj knjizi naći će uzor."

Džordž Buš stariji bio je na promociji književnog prvenca svog sina (Foto: AP)
Džordž Buš stariji bio je na promociji književnog prvenca svog sina (Foto: AP)

Buš se našalio da ni Njujork tajms ne zna kako je njegova knjiga postala bestseler, ali je dodao da nije razmišljao o njenoj prodaji. Kaže da je želeo da napiše priču o svom ocu da bi ga Americi predstavio sa strane nepoznate javnosti. Forma koju je izabrao jeste da ga prikaže kroz 41. činjenicu iz njegovog života.

"On je izuzetan čovek ne samo zbog svega što je postigao, nego po svojoj ličnosti. Znam kako istorija funkcioniše; ljudima će biti potrebno mnogo vremena da nekoga upoznaju i da analiziraju njegove odluke. Ali želeo sam da budem prvi koji će predstaviti Džordža H. V. Buša", kaže Buš mlađi.

Džordž V. Buš na potpisivanju svoje knjige: Toliko sam srećan što je tata doživeo objavljivanje! (Foto: AP)
Džordž V. Buš na potpisivanju svoje knjige: Toliko sam srećan što je tata doživeo objavljivanje! (Foto: AP)

Takođe je kazao da između njega i njegovog oca nikad nije bilo takmičenja.

"Kad volite nekoga toliko koliko ja volim mog tatu, i koliko ga vole moja braća i sestre, nema potrebe za takmičenjem", kaže Džordž V. Buš i dodaje da mu mnogo znači što mu je otac još živ i što može da pročita knjigu.

"Toliko sam srećan što je tata doživeo objavljivanje. A drago mi je i što je mnogo njegovih prijatelja živo, što mogu da je pročitaju i kažu - hej, ovo je čovek koga znam", zaključio je on.

http://www.youtube.com/watch?v=Rvdt_p1qTbk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track