(VIDEO) BAHATO: Ćerka direktora izbacila stjuarda iz aviona i vratila let, pa morala da da ostavku
Foto: Printscreen Yt

Kad se nekom može

(VIDEO) BAHATO: Ćerka direktora izbacila stjuarda iz aviona i vratila let, pa morala da da ostavku

Planeta -
Čo Hjun-ah, i sama potpredsednica Koreja ejra, našla se pod žestokom paljbom kritika vlasti i javnosti posle svog neverovatnog hira

SEUL - Nacionalna avio-kompanija "Koreja ejr" javno se izvinila zbog toga što je Čo Hjun-ah, ćerka izvršnog direktora Čo Jang-hoa, u napadu besa isterala stjuarda iz aviona zato što joj je pogrešno servirao makadamija orahe, a Ah je morala da podnese ostavku na funkciju potpredsednika te kompanije.

Avio-kompanija morala je da vrati avion, koji je leteo na relaciji Njujork-Seul, kako bi stjuard napustio avion.,,Naša firma se izinjava svim putnicima zbog ove neugodnosti i vraćanja leta kako bi član posade napustio avion iako nije bilo reč o vanrednoj situaciji"", saopšteno je iz avio-kompanije.

Kada se incident dogodio, avion je tek bio poleteo sa aerodroma JFK u Njujorku. Čo se iznervirala kada joj je stjuart doneo makadamija orahe koje nije naručila, a posebno ju je "pogodilo" to što su orasi bili u pakovanju, a ne u činijici. Zatim je pozvala glavnog stjuarda, koji se izinio zbog ponašanja svog podređenog. Međutim, tu nije bilo kraj; Čo je zahtevala da se avion vrati na gejt jer je glavni stjuart "nesposoban" da obavi svoj zadatak.

Avion je morao da se vrati da bi stjuard koji je iživcirao funkcionerku (Foto: Printscreen YouTube)
Avion je morao da se vrati da bi stjuard koji je iživcirao funkcionerku (Foto: Printscreen YouTube)

Avio-kompanije je naglasila da je konačnu odluku o tome da glavni stjuard napusti avion doneo kapetan aviona.

Ministar saobraćaja Sju Sung-hvan izjavio je danas da je istraga u toku i da će svaka nepravilnost biti sankcionisana. Južnokorejski mediji su oštro kritikovali ćerku izvršnog direktora.

"Ovakvo ružno ponašanje ćerke izvršnog direktora izvrgava ruglu čitavu naciju. Ovo je opšta sramota za Južnu Koreju. Avio-kompanija 'Koreja ejr' treba da kazni Čo, a ona bi trebalo javno da se izvini zbog zanemarivanja bezbednosti putnika. Očigledno je da neki članovi porodica koje imaju vlasništvo nad velikim kompanijama, te kompanije posmatraju kao svoje kraljevstvo", piše Mejl biznis.

Čo (40), jedna od tri čerke direktora Čo Jang-hoa, započela je karijeru 1999. i unapređena je ove godine u potpredsednika kompanije.

http://www.youtube.com/watch?v=6lI9LYaOLxA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track