NATO PUKO FILM OD PUTINOVIH PROVOKACIJA: Ovo je nečuveno, pripremamo odgovor!
Foto: Youtube

Incident nad Baltikom bio kap koja je prelila čašu

NATO PUKO FILM OD PUTINOVIH PROVOKACIJA: Ovo je nečuveno, pripremamo odgovor!

Planeta -
To nas zabrinjava. NATO priprema odgovor na to", rekao je ministar Tomaš Šemonjak

VARŠAVA - Poljski ministar odbrane Tomaš Šemonjak rekao je u četvrtak da je "zabrinut" zbog "neviđene" ruske vojne aktivnosti iznad Baltičkog mora zadnjih dana."Već neko vreme, pa i ovih dana, zapaža se neviđena aktivnost Rusa, baltičke flote i vazduhoplovstva na Baltičkom moru i na području Kalinjingrada. To nas zabrinjava. NATO priprema odgovor na to", rekao je ministar na privatnoj televiziji TVN24.

Poljski ministar je u izjavi ciljao na činjenicu da su holandski avioni F-16 u ponedeljak presreli ruske bombardere u međunarodnom vazdušnom prostoru. Holandski lovci stacionirani u Poljskoj u okviru NATO-ove misije nadziru vazdušni prostor baltičkih zemalja.

http://www.youtube.com/watch?v=-bNBSGVYERI#t=13

Ove godine je 400 ruskih letelica uočeno i ispraćeno blizu NATO-ovih zemalja, ili 50 odsto više nego godinu ranije, rekao je 20. novembra u Estoniji generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.8. decembra Litvanije je pojačala stepen pripravnosti svojih snaga, pošto je u Baltičkome moru otkrila grupu od 22 ruska ratna broda, među kojima i korvetu s teškim oružjem, pet kilometara od svojih teritorijalnih voda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track