OKOM FOTOGRAFA: Kuba na pragu velikih promena
Foto: AP

Nada i zabrinutost

OKOM FOTOGRAFA: Kuba na pragu velikih promena

Planeta -
Svaki put me oduševi ova zemlja i njena složenost. Što više o njoj učite, to manje razumete, kaže fotograf koji je ovekovečio Kubu pre više godina i danas

NJUJORK - S početkom razgovora o normalizaciji diplomatskih odnosa između SAD i Kube, dolazi do promena za koje Kubanci smatraju da donose nadu, ali i zabrinutost.

"Godinama su najveći kubanski resurs bili upravo Kubanci“, rekao je pisac Piko Ajer 2013. godine za Tajm, dodajući da je u predvečerje Kastrove ere došlo vreme promena, koje Kubancima donose nadu i brigu.

Foto: AP
Foto: AP

Tragom onog što je o Kubi 2013. rekao Ajer, magazin Tajm je poslau u fotografsku misiju na Kubu danskog fotografa Joakima Eskildsena, koji je i ranije fotografisao Kubu i sve ono što ona jeste. Sada je iznova, ponovo savršeno, fotografisao na Kubi gradove i sela, plantaže duvana, dobavljače voća, sezonske radnike...

"Svaki put me oduševi ova zemlja i njena složenost. Što više o njoj učite, to manje razumete. To je kao da učite da gledate svet iz kubanskog ugla“, rekao je Joakim o svom najnovijem radu.

Pogledajte fotogaleriju i nakratko doživite jedinstvenu Kubu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track