Spermu transportovali 3.613 kilometara da bi zatrudnela žena kubanskog špijuna!
Foto: REUTERS

Čekaju ćerku

Spermu transportovali 3.613 kilometara da bi zatrudnela žena kubanskog špijuna!

Planeta -
Jedna od tema pregovora SAD i Kube bila je i sperma kubanskog špijuna koji je kaznu služio u zatvoru u Kaliforniji

Gerardo Hernandez, kubanski špijun, služio je kaznu u Kaliforniji i žena nije smela da ga posećuje. međutim, iako su bili udaljeni 3.613 kilometara, ona je zatrudnela!Kako bi obeležili oslobađanje Gerarda Hernandeza i ostalih špijuna, Kuba je u subotu organizovala svečanost koju je prenosila televizija. Na snimcima se vidi kako Gerardo grli trudnu suprugu Adrianu Perez. I ona je radila kao špijun i zato nije smela da ode u SAD i poseti ga.Cela Kuba već danima nagađa o tome kako je Perez ostala trudna!

Morao sam to da napravim daljinski, ali sve je prošlo u redu- Morao sam to da napravim daljinski, ali sve je prošlo u redu - rekao je jednom prilikom Hernandez. Trudnoća je verovatno posledica mukotrpnih pregovora između Vašingtona i Kube koji su trajali 18 meseci. Rezultati tih pregovora su bili i približavanje dveju zemalja, ali i razmena zatvorenika. Raspravljalo se i o Hernandezovoj spermi.

- Možemo da potvrdimo da su Sjedinjene Američke Države podsticale gospođu Perez da ona i suprug dobiju dete - rekao je Brajan Falon,iz ministarstva pravosuđa SAD za CNN. Poslali spermu u zamenu za bolje zatvorske uslove?Potvrdio je da je sperma iz SAD transportovana na Kubu gde je Perez zatrudnela veštačkom oplodnjom. Moguće je da je Amerika poslala spermu na Kubu u zamenu za bolje uslove u zatvoru za svog preduzetnika Alana Grosa. Ko je lobirao da se "preskoče" mnoge birokratske barijere zasad se ne zna. Ipak, Hernandeza i Perez se to i ne tiče. Srećni su jer će za dve nedelje dobiti ćerku koja će se zvati Gema.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track