NOVA PRAVILA: U avionima Saudije žene će sedeti odvojeno od muškaraca
Foto: Printscreen Yt

Diskriminacija

NOVA PRAVILA: U avionima Saudije žene će sedeti odvojeno od muškaraca

Planeta -
Ta ideja pojavila se pošto se veliki broj putnika muškog pola žalio što pored njihovih žena sede nepoznati muškarci

RIJAD - Nacionalni avio-prevoznik Saudijske Arabije namerava da u svojim avionima uvede posebna odeljenja za muškarce i žene.

Ta ideja pojavila se pošto se veliki broj putnika muškog pola žalio što pored njihovih žena sede nepoznati muškarci, prenosi Raša tudej.

"Postoji nekoliko rešenja tog problema... Ubrzo ćemo predstaviti nova pravila koja udovoljavaju svim putnicima", izjavio je predstavnik te avio-kompanije Abdul Rahman al Fahd.

Pravila ponašanja u avionima "Saudije" već su usklađena s pravilima islamskih zakona kraljevine Saudijske Arabije. Primera radi, tokom poziva za ukrcavanje čitaju se i molitve ili citati iz Kurana. Dalje, tokom međunarodnih letova odvaja se poseban deo aviona gde putnici mogu da prostru ćilime i mole se. Osim toga, stjuardese nikada ne nude putnike alkoholom ili hranom sa svinjetinom.

Saudijke ionako ne mogu da putuju ako nemaju odgovarajuće odobrenje muža ili oca. Konačno, "Saudija" zapošljava samo strankinje kao stjuardese, Saudijke ne mogu da rade taj posao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track