VOĐA JEDINO NJOJ VERUJE: Udala se rođena sestra Kim Džong-una!
Foto: Printscreen Twitter

U zatvorenom krugu

VOĐA JEDINO NJOJ VERUJE: Udala se rođena sestra Kim Džong-una!

Planeta -
Moćna sestra Kim udala se za momka kog zapadni mediji nazivaju zlatnim dečkom režima, a svi mu priznaju da je veoma, veoma hrabar

PJONGJANG - Kim Jo-džong, mlađa sestra severnokorejskog vođe Kim Džong-una, navodno se udala, a srećni mladoženja je Čoe Song, sin vicemaršala Čoe Rjong-Haea, drugog najmoćnijeg čoveka u Severnoj Koreji.

Venčanje nije bilo javno i Kimovi nisu pravili svadbu, nego su analitičari prilika u Severnoj Koreji zaključili da se visoka partijska funkcionerka Jo-džong udala zato što su na fotografijama u državnim medijima videli da joj na ruci blista burma baš tamo gde burma treba da stoji.

Sudeći prema trenutku kada je počela da nosi burmu, udala se negde tokom decembra.

Veruje se da Jo-džong ima 27 godina, a odnedavno je zaminica direktora Radničke partije zadužena za nadgledanje partijske propagande. Kao i njen stariji brat, školovala se u Švajcarskoj. Njen svekar je u novembru prošle godine zvanično predstavljao Severnu Koreju na važnim sastancima u Moskvi. Brak je navodno dodatno učvrstio njegov položaj u Kimovom krugu najbližih saradnika posle strelovitog uspona u vrh stranke prošle godine, konstatuje AFP.

Inače, Kimova mlađa sestra prvi put se pojavila u javnosti na pogrebu Dragog vođe Kim Džong-ila u decembru 2011. godine. Zatim je nestala do prošlog marta, kad je prvi put zvanično predstavljena javnosti. To se dogodiolo neposredno posle misterioznog nestanka njene tetke Kim Kjong-hui, koja je do pogubljenja svog supruga važila za jednu od najmoćnijih ljudi na vlasti.

Većina analitičara koje bije glas da su eksperti za Severnu Koreju smatra da su brat i sestra Kim veoma bliski i da je ona jedina kojoj mladi severnokorejski vođa u potpunosti veruje.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track