OBRAČUN SA TERORISTIMA: I bajkeri protiv džihadista!

Članovi motociklističkog kluba „Medijan empajer“ ratuju u Siriji

OBRAČUN SA TERORISTIMA: I bajkeri protiv džihadista!

Planeta -
Članovi bande ljubitelja dvotočkaša učestvuju u sukobima sa IS na strani Kurda jer su i sami kurdskog porekla

BEČ - Bajkeri iz Austrije uključili su se u rat protiv Islamske države, piše bečki dnevnik Kronen cajtung.Bajkerska grupa „Medijan empajer MC“ iz nemačkog Kelna na Fejsbuk nalogu, preko kojeg vrbuju borce za međunarodne trupe protiv terorističke organizacije nazvane Islamska država, objavila je fotografiju na kojoj se vide Austrijanci na ratištu u Siriji.Iz celog svetaIspod fotografije bajkera, koji su poznati i po tome što ne izbegavaju okršaje sa protivničkim bajkerima „Hels ejndžels“, stoji: „Muškarci na slici su iz sledećih zemalja - tri Amerikanca, jedan Austrijanac, jedan Meksikanac i moj pukovnik Džo iz Nemačke“.List ukazuje da još nije zvanično potvrđeno da se na fotografiji stvarno nalazi austrijski bajker jer tri od šest boraca nose maske.

Bez potvrdeInače, Fejsbuk stranica „Medijan empajer MC“, čiji su članovi pretežno kurdskog porekla, ne ostavlja sumnju da ova grupacija ozbiljno shvata borbu protiv Islamske države. Mnoge fotografije prikazuju scene obuke dobrovoljaca, kao i scene sa fronta.Ministarstvo spoljnih poslova Austrije nije potvrdilo vest o svom državljaninu, koji učestvuje u borbama protiv Islamske države, i navodi da nadležnim diplomatskim predstavništvima nisu poznate takve informacije.

Oštre kazneZATVOR ZBOG RATAInače, austrijski zakon zabranjuje učešće austrijskih državljana u oružanim sukobima u inostranstvu i za to predviđa i zatvorske kazne. Nedavno je zakon pooštren zbog boraca Islamske države, među kojima ima oko 140 lica iz Austrije, a od kojih se već u zemlju vratilo više desetina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track